simulácia s IE3D

K

kolesov

Guest
I simulovane jeden planárnych štruktúru dvakrát.Na prvé 2 až 3 GHz (záber na 3 GHz) a druhý 2,3 - 2,6 GHz (záber na 2,6 GHz).Mám dva reults, ktoré sú dosť odlišné.

Mohol by mi niekto povedať, ktorý z nich je presnejší?

Vďaka!

r aké sú výsledky?
je možné, že došlo k chybe v jednej zo SIM?
viac info

Mám dva rôzne rezonančné frekvencie zo dvoch dvorov.Neviem, ktorý z nich je presnejšie.

Preto moja otázka je: ak chcem, aby čo najviac presných simulationresult medzi 2,3 a 2,6 GHz, ako môžem vybrať mriežkovej frekvenciu a rozsah freqency simuláciu?

Vďaka!

Mriežkovej je zložitý proces.Viac oka,
tj vyššia frekvencia oka nastavenia všeobecne znamená vyššiu presnosť.Ak chcete mať dôveru, zvyčajne do okami asi x1.5 ok na najvyššej frekvencie a ak sa odchyľuje od výsledku okami na najvyššej frekvencii, budete musieť upraviť oka na hustejšiu jedna.Avšak, to môže ohroziť vašu simuláciu času a vyžaduje viac pamäte.Skúste to ok hustší na okrajoch zvýšiť presnosť a uvidíme, jestli to, aby prípadné rozdiely.

Dúfam, že to pomôže.

Element7k

pokúste sa zmeniť ok frekv na 10GHZ
Výsledkom by mala byť blízko.

venovať pozornosť oka parameter kontroluje počet buniek na vlnovú dĺžku.Za predpokladu, že rovnaká hodnota je použitá v oboch prípadoch (ok frekvencie na 3GHz a 2.6GHz), dvoma výsledky by nemali byť podstatne odlišné.Preto je lepšie urobiť konvergenčnú štúdii, ktorá je priebežne ok frekvencie pevné a zvýšenie počtu buniek na vlnovú dĺžku.

Určite 2,3 až 2,6 bude presnejší, ak majú malé frekv kapela viac ceels sa priraďujú zároveň solver beží dáva presnejšie výsledky
striedavo po larger kapela u môže zvýšiť no.na frekv.divízií presnosť sa zlepší

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back