SIM300 spontánne reset

C

carel101

Guest
Dobrý deň Snažím sa nám SIM300 modul pre GPRS komunikáciu. I sa môže obrátiť na module, odosielať a prijímať SMS bez problémov. (To funguje veľmi dobre už dlhšiu dobu), ale keď som poslať AT + CGDCONT, modul resetuje. Niekedy to prežije AT + CGDCONT príkaz, iba obnoviť okamihu, kedy som poslať AT + CSTT. Snažil som sa urobiť 100%, že sa nejedná o zdroj problému, tým, že spojí banda nízkym ESR čiapky a laboratórne zdroj súbežne s VBATT a napätie je asi 4,2. Zvlnenie na ponuku nikdy zdá sa ísť nad 200 alebo 300mV. Je problémy napájanie jediná vec, ktorá môže spôsobiť toto správanie? Potom niekto viete o pekný tutorial vysvetľujúci potrebné AT-príkaz kroky na komunikáciu so serverom SMTP. Akákoľvek pomoc ocenili pozdravom Carel

Ahoj Carel, som tiež zápasia s podobným problémom. Niekedy moje modul reset, keď som sa poslať na cipstart + = "TCP", "xxx.xxx.xxx.xxx", "YY" alebo na + cipsend = zz Podotýkam, že tento problém nastať po mojej kancelárii prelome klimatizácia za 3 hodiny . Čítal som modul teplotu na + cmte? a zistil, že tento problém nastať, keď modul vzostup teploty nad 35 Existujú niekto riešenie tohto problému? PRD

Od tej doby som zistil, že je to môj zdroj dávať problémy. Napájacie potreby SIM300 v GPRS je veľa iný, než normálnom režime. Vaše suipply musí byť schopný dodať 2A hroty pre niekoľko milisekúnd (myslím, že 2 alebo 3 ms). Myslím, že keď teplota stúpa, zdroje napájania nefunguje tak dobre už, a to je dôvod, prečo SIM300 začne reset .. So srdečným pozdravom Carel

Dobrý deň venovať osobitnú pozornosť napájania pri navrhovaní aplikácií a uistite sa, že vstupné napätie sa nikdy klesne pod 3.4V aj burst prenos, počas ktorého prúdu môže zvýšiť až 2A. Ak je napájacie napätie klesne pod 3.4V, môže modul sa vypne. Vaše ponuky dráha by mala byť s sufficeint Šírka a hrúbka vykonať 2A pri vysielaní burst a hľadanie signálu. S pozdravom, Ravi

Ahoj všetkým, v mojom prípade, moja MCU použitie interného oscilátora, ktorý je veľmi citlivý na teplotu. Po zmene temp, frekvencia oscilátora zmenilo, ktoré vedú k zmene prenosovej rýchlosti. PRD

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back