Signál spínací obvod dotaz

C

caedrean

Guest
Ahoj, práve som návrh obvodu je uvedené nižšie. Môžete mi poradiť, či tento obvod môže pracovať? Ďakujem. S pozdravom

Ahoj, čo myslíte, že váš obvod robiť? Čo by ste mali navrhnúť obvod pre? Vysvetlite prosím viac.

Ahoj naalald všeobecne, tento okruh je pre ovládanie jasu LED svetlo. K dispozícii sú 2 režimy: manuálny režim a CNC režimu. Manuálny režim, zdrojom napájania je 5V, a tam je premenný odpor, ktorý môže nastaviť jas LED svetlá. CNC-režime zdrojom napájania je 6V (tam je chyba, že som dal 3V). Tento napájací zdroj z určitého zariadenia bude kontrolovať napätie úroveň signálu, ktorý upraví jas LED osvetlenie v závislosti od programu, nastavené užívateľom. Keď je zapnutá, bude tranzistor NPN zapnutia manuálneho režimu. Zároveň bude tranzistor PNP vypnutie režimu CNC. Ale keď je vypnutý, bude tranzistor NPN vypnutie ručného režimu. Zároveň bude PNP tranzistor zapnúť režim CNC. Prosím o radu, či je tento nápad funguje? Mimochodom, je pripojenie PNP tranzistor správne? S pozdravom

Dobrý deň, v skutočnosti nie je!. Viete, keď je zapnutá, to je pravda, tranzistor NPN je vlastná zaujatosti štruktúru a PNP tranzistor sa vypne a obvod funguje podľa očakávania. Ale keď je vypnutý PNP tranzistor nie je zaujatý každom prípade! Je to základ je plávajúce! by ste mali myslieť na správne zaujatosť pre neho v tomto prípade.

Ahoj naalald, Vďaka za Vašu odpoveď! Mimochodom, ste zmienka o základ PNP je plávajúce, prečo tomu tak je? Mal som sa pripojiť kolektor a emitor v opačnom postavení? S pozdravom

Dobrý deň, ako viete, báza bipolárneho a brány MOSFET tranzistory by mali mať určitý napätie pre nich pracovať, hovoria, že Bias napätia. V skutočnosti, keď spínač v obvode je vypnutý, pretože tranzistor NPN je tiež off, základ PNP tranzistor má žiadny určitý napätie, ktoré sa hovorí plávajúce . Malo by byť zaujatý s poriadnou predpätia.

Ahoj naalald, Ďakujem fr svoju odpoveď. Avšak aj napriek tomu musí vedieť, či môj PNP tranzistor pripojenie (vydavateľ a zberateľ smeru), je správne alebo nie. S pozdravom

Ahoj, to je pravda. V tejto štruktúre PNP nikdy nefunguje! Vysielač a zberateľ by mali vymieňať!. Nepoznal som to vôbec! Avšak v tomto prípade by mala byť nejaké zmeny na okruhu tiež.

Dobrý deň, aj keď plávajúce problém stále existuje!

Dobrý deň, ak je porozumieť problému správne, mal by tento obvod robiť. Ako všeobecný nedostatok obvodu, LED je závislá na aktuálnej výstupné tranzistory prúdový zisk. "Prúdové zrkadlo", aj keď k dokonalosti ďaleko s diskrétnymi tranzistory, mohol dať lepší výkon. S pozdravom Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back