sa FFT funkcie v MATLAB zisk?

Y

yamid

Guest
Dobrý deň všetkým, som písal tento kód: N = 10000,% počet bitov dátového = randn (1, N)> = 0;% Vytvoriť rovnomerne rozdelených náhodných dát Fs = 20 * 10.7 6;% Vzorkovacia frekvencia Rb = Fs * (1/10), Tb = 1/Rb, Fc = 10.7 6; snrdb = 10;% Eb/N0 rozsah v dB pre simuláciu time_bpsk = 0: (1/Fs): TB * (dĺžka (dáta) ) - (1/Fs) Dopravca = cos (2 * pi * Fc * time_bpsk), číslo; plot (abs (fft (dopravca))), môže mi niekto vysvetliť, prečo ma harmónia amplitúda je taká vysoká? (5 * 10 ^ 4!!) (Ja viem, že teória harmónie amplitúda by mala byť 1/2, ak vložíte signál s amplitúdou unot.)

Ahoj yamid, Nie, to nie je zisk - je to len MATLAB je implementácia FFT nie je renormalise výsledok o 1 / N ako niektoré iné prístupy robiť. Váš kód funguje v poriadku, ak ste buď: a) používať funkciu IFFT miesto (to robí renormalise ... ale majte na pamäti, že fáza svojich frekvenčných komponentov budú všetky hodiť značiek), alebo b) zmeniť posledný riadok na: obrázok; plot (abs (fft (dopravca) / dĺžka (dopravcu))); Cheers :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back