S nízkym výkonom RF TRANSCIEVER?

Z

zarahmo

Guest
Prosím o pomoc. V súčasnej dobe používame jednoduché rádio RF modul, ktorý možno prenášať dáta až do 250 metrov, pracuje na nízky výkon. Musíme rozšíriť túto vzdialenosť v čo najväčšej miere pre našu aplikáciu a je stále treba pracovať ako s nízkou spotrebou riešenia. Vie niekto z iného čipu, ktorý je schopný cez 1km prenosu dát? So srdečným pozdravom, Zarah

sa snaží zvýšiť sensitivty prijímača pridaním LNA, s veľmi nízkou hladinou šumu, ale to zvýši výkon, ak u prijímača je možné tento nárast zvládnuť toto riešenie bude fungovať khouly

Dobrý deň, Ak je systém pomocou rámovej antény, skúste zmeniť to možno k anténe bič Monopol. Napríklad, to nie je naozaj matematický prístup, ale v jednom systéme som upravil, som jednoducho rezané slučky PCB anténa na jednej strane a pripojená "horúceho" konca RF signál na teleskopickú prútovou anténu. Prútová anténa by mala mať plochu GND, ale iba za anténu, nie na stranách, pretože to zníži rozsah. Mám navyše v dosahu 100 metrov, ak môžem použiť prútovou anténu namiesto slučky antény. Najjednoduchší spôsob je použiť teleskopickú anténu kvôli mechanickým dôvodom, alebo jednoduchý drôt, avšak výpočet vlnovej dĺžky a urobiť anténu dĺžke vlnová dĺžka / 4 alebo podobný, atď ..

Namiesto použitia 0dBm výstupu pomocou PA a rozšírenie výkonu až 20 dBm, než s 15 dBi anténou ako prijímač a vysielač bude prebiehať až do 8 km LOS a viac ... Pozri Chipcon transcievers Ak nepotrebujete príliš veľkú šírku pásma a nemusí sa tak tajnostkársky so svojím menom transciever čip ...

A predtým, než čokoľvek, zistite, či máte povolené hrať na frekvenciu, ktorú používate .... Potrebujete licenciu ...... ste obmedzený v distence môžete prenášať alebo výkon, ktorý možno použiť. ............. Come On ĽUDÍ JE BAND-plány z nejakého dôvodu ...............

Ak môžete namiesto antény, choďte na vysoký zisk z nich. To samo o sebe sa dostanete rozsahu. Pridanie LNA je dobrý, ale bude čerpať aspoň pár mA, takže nie je nízka. Ak je rýchlosť prenosu dát je nízka, môžete kód signál získať nejaké kódovanie zisk. Možno by ste prenášať 5-10 krát dlhšiu dobu, ale ísť ďalej.

Všetky návrhy sú veľmi ocenia! :) Ale myslím, že to, čo im po odporúčaní spoľahlivé, ľahko použiteľné, s nízkym výkonom, transcievers, že by mi na veľkú vzdialenosť sťahovanie dát. To musí byť spolu so svojím čipom ublox procesor, ktorý môže spracovať maximálne 14 dB v zisku. My aplikácie GPS sledovanie zvierat. tak ďalší download vzdialenosti môžem dostať, tým lepšie. Aj v súčasnej dobe pracujú na frekvencii 434.00MHz. každý dobrý návrhy sú vítané. Ďakujem. Zarah

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back