Sú metamateriálových antén nonreciprocal?

F

fishyxl

Guest
Ahoj, priatelia, len pred pár dňami, môj priateľ mi ukázal metamateriálových anténa, ktorá sa skladá z monopolu obklopené metamateriálových (ľavá materiál, potlačené periodické štruktúry). Ako vieme, kedy vlny prídu na metamateriálových, funguje ako šošovka, sa vlny sa sústredí a smerovosť bude lepšie (ak n == 0). Ale čo sa stane, ak táto anténa je prijímacej antény. Ako to vidím ja, keď lietadlo vlna dorazí na metamateriálových, nebude konať rovnakým spôsobom, ako je vysielacej antény. Ak máte pohľad na túto anténu, môžete sa podeliť o svoje skúsenosti a povedzte mi, či zodpovedá reciprocity vety, ako je bežné antény? Veľmi vám ďakujem

fishyxl by pls nahrať ur antény u hovoriť o tom, tu možno môžeme vyjadriť o to ide

Vzhľadom k tomu, metamateriálových antény tvorí zdroj (ako monopol alebo roh alebo iné antény) a objektívu (metamateriály), je podobný reflektora antény. Preto som sa urobiť porovnanie medzi týmito dvoma anténami a mám pripojený výkres pre ilustráciu môjho wiewpoints lepšie. Na obrázku 1 môžeme nájsť reflektora antény. Pri prenose sa EM vlny z rohu premení v rovinné vlny reflektora, a jeho zisk sa zvýši. Keď dostane, bude rovinnou vlnu sa vstrebáva do rohu podľa známych optických vety. Týmto spôsobom môžeme tvrdiť, že reflektor antény je vzájomná. Ďalej sa zaoberá metamateriálových anténou. Pri prenose, ako n metamateriálových rovná 0 (pozri obrázok 2), rovinná vlna je generovaná ako online zdroj v nule-index strednej ste sa zmienil. Ale čo sa stane, keď anténa dostane? Vzhľadom k tomu, metamateriály sa skladajú z homogénnych periodických štruktúr, myslím, že rovinnou vlnu môže byť zameraná na inú cestou a nebude smerovať do Monopole antény. (Prosím, pozrite sa na prílohu). Tešíme sa na Vašu odpoveď! Ďakujem vám!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back