sériový port pre L293D ...???

I

ir

Guest
Prosím, pomôžte mi ....Musím program sériový port s VB6 ...enuone sa vie, ako CONECT a program sériový port L293D ...Vďaka!Ognjen, Srbsko

Nebudete môcť pripojiť priamo.Lepšie využívanie úrovni prevodník IC, ako napríklad MAX232 alebo MAX233, a microcontrolelr medzi PC a L293D.

Aspoň to i w / oa špecifickú vizuálne Základné rozhranie, môžete riadiť motorové cez L293D len o použitie programu HyperTerminal.

"... HyperTerminal "....i `m nového v elektronike a aj` ll oceniť, ak môžete mi to vysvetliť ...Thank you!!
/ Ognjen

HyperTerminal je softvér pre komunikáciu cez sériový port, v systéme Windows 98 môžete nájsť Accesoris-> Communiction-> HyperTerminal
ale to je len text, druh a môžete posielať charakter, ale môžu sa neposlal hex typu.Added po 24 minútach:Citácia:

ako CONECT a program sériový port L293D ...
Vďaka!
Ognjen, Srbsko

crazy dostatočne ovládať pomocou dvoch sériových portov.

Stačí použiť mikro a jeden sériový port.

Ak nechcete použiť mikrokontrolér možno mali by ste zvážiť použitie paralelného portu ...

Vďaka hoši ...Môj projekt bol založený na pralell prístavu, ale potom som zistil, Thet som girlfrieds laptpot dont mať paralelné prt ...a tento projekt točiť aj pre ňu.Problémom je, že softwer pre tento topánok, musia pracovať undre XP.Urobil som pre spojovací systém l293d so sériovým ...Najskôr som si len dva vstupné kolíky (iba pre jeden motor), secend, je tam jeden problém ...DTS a RTS pinov na sériovom porte givin alebo -12 alebo 12 V, tak som vždy myslel, že môžem použiť niektoré pnp pře ...Takže keď som zapnúť, napríklad RTS pin to bude podkladom pnp a bude môcť nechať na l293d vstupné pin ..., Ktorá je rovnaká aj pre dts pin ...čo si myslíte?THANKS!
/ Ognjen

Myslím, že to, čo je, držať sa MAX232 a mikrokontroléru.

Sa môžete naučiť, ako používať z listu:

http://pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/MAX220-MAX249.pdf

Ak používate pre microcontrolle dopredu, ale na jednoduchý obvod, môžete priamo RTS a DTS, aby PNP tranzistora a diódy blokovať-12V, takže signál RTS a DTS napätie je 0 až 12 V.

Áno ...To bol môj nápad ...Takže môžem robiť, že ...THANKS!Vkladá 1 hodina 32 minút:Hej chlapci môžete mi povedať, ktorá pnp trans.na použitie ...Vďaka!
Ognjen

môžete použiť pre NPN tranzistor 2N2222A alebo 2N3906 pre tranzistor PNP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back