sériová dáta poslať AVR

M

mojy_1

Guest
Ahoj všetci Mám stanici (LED znamenia, ktoré sú riadené AVR), ktoré naprogramovaný s PC, ale moje PC je aspoň 100 meter ďaleko od metra. Ako môžem posielať dáta (charecter hex súbor z VB) z PC do stanice a ako môžem čítať dáta pomocou AVR. Potrebujem pomoc, a to u viete dobré praktické okruhu oboch stranách (posielanie a prijatie), ktoré môžem použiť?

[Size = 6] okami mojy Najprv si AVR musí mať UART alebo USART alebo u potreba vykonať ho software AVR chcete mať UART iba u potrebovať prevodník úrovne, pretože to pic
rs2322.gif
 rs2323.gif
potom u môžete odosielať a prijímať dáta do / zo sériového portu PC na ur ur PC je možné použiť u Hyper Terminal alebo používať softvér odosielať dáta na sériový port, tento jednoduchý program (AVR základný jazyk) pre sériové ( Bascom)
Code:
 dim ako byte print "Odoslať data" ', ktoré prenášajú dáta na vstupe UART "prijímať dáta a vložte ho do konca
[/size]

100 m je teoreticky po RS-232 špecifikácia .. Ak potrebujete spoľahlivý prenos v plnej rýchlosti, ktorú mala za full-duplex diferenciálnej prenos, ako RS-422 (RS-485): jeden PC - to - jeden mikrokontroléru .. Suma sumárum, môžete použiť dva RS-485 vysielača a nastaviť ich ako jediný vysielač alebo prijímač iba .. Pre full-duplex vysielania, budete potrebovať dve krútené dvojlinky .. Tu je príklad z počítača na prevod RS422 (rovnako budete potrebovať na konci mikrokontrolér): ~ http://www.kmitl.ac.th/ kswichit% 20/Pc_Rs422_web/PC_Rs422.html Môžete odstrániť optoisolators, a nebojte sa o DTR, RTS linky - väčšina dnešných počítačov s radosťou prijíma 0-5V ako RS-232, pripojenie Tx-pre-DI a RX-To-Do .. S pozdravom, IanP

100 m na RS232, ani blízko. RS232 spec je skôr ako pár metrov, a zďaleka nie 100 m Tu je miesto s niekoľkými príkladmi pre RS232, RS485 atď .. http://www.connectworld.net/cable-length.html RS422 (jednoduché, ale plne duplexná 4 vodiče) alebo RS485 (2 vodič polovičné duplex, ale ďalšie I / O pinov pre smer), sa obe ruky 4000 "a multidrop príliš.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back