Rozdiel medzi signálmi a premennými

S

sachin maheshwari

Guest
Dobrý deň ..... môže mi niekto povedať, Wat je rozdiel medzi signálov a premenných vo VHDL

Pozrite sa na to ako v matematike: f (x), F je funkcia, po nejaké pravidlo, a x je parameter hodnoty

Vďaka za odpoveď, ale ja chcem viac relevantná odpoveď.

Signál vo VHDL je drôt. Signál bude možné včas zlúčiť do drôtov alebo flip-flop/latch podľa toho, ako ho použiť. Signály sú globálne, sú viditeľné pre celý modul / osoba. Premenná je dočasné úložisko element. Premenné sú lokálne, tj sú viditeľné iba vo vnútri procesu, kde sa deklarovať. Premenné sú väčšinou syntetizované do zámkov alebo FFS. Premenné môžu byť deklarované a použité v procese. Pozri VDHL syntézy primer J. Bhasker pre viac informácií.

[Quote = Sachin Maheshwari] Hi ..... môže mi niekto povedať, Wat je rozdiel medzi signálov a premenných v VHDL [/quote] Dobrý deň, priateľ U nájdete tu adifference b / w premennú a signalizovať presne [ u] Premenná vs signály : Tak premenné menej pamäte, zatiaľ čo signály potrebujú viac informácií, aby pre plánovanie a signálne vlastnosti. * Premenné sú priradené hodnoty okamžite, zatiaľ čo signály Tak nejaký čas bude pridelený hodnôt signálu, tj nie sú aktualizované okamžite * Signály hav histórie, ale premenné dont hav. * Premenné na dočasné uskladnenie a HAV žiadny hardware význam.

Dobrý deň, pokiaľ ide o IAM: signál je drôt v VHDL, kde je premenná je dočasné úložisko element (bez HW syntetizované), ak chceme hodnotu zmeniť v rovnakom cykle deklarovať premennú inak signál (v ďalšom hodín).

Okrem toho možno premenné tiež synthezied na FF IF bol vykonaný zápis B4 (priradenie). To je výhodné používať premenné namiesto signálu v rovnakom procese.

vo VHDL pre signály vodiča je vytvorený, ktoré prideľujú hodnoty v naplánovanom čase, ale aj pre premenné sú vytvorené žiadne také ovládače. hodnoty premennej sú priradené bez zbytočného odkladu delta, ale pre signály sú hodnoty vždy priradené po delta oneskorenie, pokiaľ nie je omeškania je stanovená v príkaze priradenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back