Rozdiel medzi priepasť pult n a hodiny Deliace

S

shwetha100

Guest
Ahoj, chcem poznať rozdiel medzi priepasti 3 alebo 4 alebo 5, alebo watever pult a hodiny delič. V tejto chvíli viem, že počítadlo začne z počiatočnej hodnoty a počíta tilll určenú hodnotu. Delenie o 5 pult sa počíta až pre 5 a obnoví na 0 po 5, potom, čo je pojem hodinového impulzu apperaing každých päť hodín cykly a frekvencie sú rozdelené do 5?? Má proti rozdeliť na hodinách frekvenciu alebo počet aľ na paricular číslo v cykle????????

počítadlo len počíta. Napríklad vo vašom napríklad počítanie do piatich, budete potrebovať 3 bitový čítač, potom, keď sa dosiahne hodnotu 3'b101 niektoré kombinačné logické pôjde vysoká (výstup bude delí päť hodinového signálu s 20% DZ ) a spôsobiť v rozpore so nastaví na nulu. Majster hodiny frekvencie nikdy nemení. ak ste vydelením výkonom dvoch stačí použiť MSB pult a získať nové pomalší% pracovného cyklu 50 hodín. napr. MSB z 3 bitového čítača je obdĺžnikový priebeh prepínanie na 1/2 ^ 3 z hodinového signálu.

Díky moc! To veľa pomohlo .. mohli by ste mi povedať, aj keď sa pozeráme na okruhu, povedzme tri D žabky pripojený tak, aby Inverzný výstup je pripojený späť na vstup D, to je o 8 Divide pult (1/2 ^ 3, ako ste vy hovoril), teraz , ja som hádať, že v minulom D Flip Flop je výstup bude Q3 nám hodiny / (2 ^ 3), hodinový signál neustále, tak kde sa čísla od 0 do 7 objaví?? na tratiach Q0, 1. a 3. štvrťrok??

môže u dávajú mi, ako u pripojené 3 d flipflops pre rozdelenie o 8 pultom? je synchrónny alebo asynchrónny ..?

shwetha100: čo ste popisu sa nazýva "posuvný register" nie je proti. môžete tiež rozdeliť hodiny s obvodom ste popísal, ale bude to o percentuálny 50 div o 6 hodín. Najlepší spôsob, ako zistiť, ako to funguje, je, aby k tomu obvodu. označí všetky uzly (D1, D2, Q1, Q2 mať na pamäti, že Q1 = d2 a tak ďalej), ak máte n registrov potom qn bude váš výstup, a čerpať všetky krivky vrátane hodín. musíte vybrať počiatočný stav všetkých vašich registrov (to bude tiež určovať funkcie) hovoria, že nastavenie ich všetky na nulu. takže všetky q výstupy budú nulové, a všetky d vstupy bude nula s výnimkou D1, čo je 1 z dôvodu spätnej väzby meniča. počtu stupňov registra je počet hodinových cyklov, ktoré trvá, že 1 až šíri posuvného registra, a podobne, je počet cyklov pre 0 množiť. takže nakoniec to vám dáva 1 / (2 * n) deliace nie 1 / (2 ^ n) delič. dajte mi vedieť, ak to dáva zmysel! [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minúta: [/color] [/size] shwetha100: to je zle, nič asynchrónne v tomto obvode. všetko, čo sa deje v synchronizáciu s časom.

je delenie 8 okruhu a nie deliť 6, každá D Flip Flop výstup rozdeľuje svoju vstupné hodiny o 2, čo znamená, najprv flop delia hodiny o 2, a to je privádza do druhého flope, ktorý rozdeľuje tak, že 2, čím Originálne hodiny o 4 a tretí flop rozdelí tak, že 2, originálne hodiny do 8. ... n jeho asynchrónne, pretože D výstup jednej hodiny je privádza do ďalšej obvody hodín vstup ... znamenať všetky obvody nedostávajú ich hodiny z jednej predlohy hodiny = asynchrónny okruhu ..

shwetha100: Ja si to viem. Myslím, že hovoríte o zvlnenie pultom ako v http://web.mit.edu/bunnie/www/xi/seminar/slide3.pdf . Hovoril som o intially pravidelne pultu (MFŠ jednoduchého typu, kde je aktuálny stav počítadla) a vo svojom poslednom príspevku hovoril o Mobius pultom. existuje viac ako jeden spôsob, ako urobiť čítače a deliče hodín. ak je to zvlnenie počítadlo potom to môže byť považované za pultom alebo hodiny delič. Nie som si istý, či si pôvodné otázka zodpovedaná, alebo nie?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back