Rozdiel medzi oddelenia a blokovacie kondenzátor

S

sapta

Guest
môže niekto vysvetlite mi rozdiel medzi oddelenia a blokovacie kondenzátor, prosím. Ako vybrať správnu hodnotu. miazga

Účinne sú oba rovnaké. Oddeľovací kondenzátor slúži k oddeleniu od ostatných častí obvodu / sub-obvod ako spínačoch, atď napätie droops To je tiež používané pre poskytovanie transiet silu pre konkrétny okruh. Iné, než to, že slúži aj úlohu bypass (kondenzátor / network), ktorá v podstate šortky vysokej frekvencii / unwated signálov v rade DC. http://www.hottconsultants.com/techtips/decoupling.html Dobré čítanie

Oddeľovací kondenzátor prerušenie spojenia medzi časti obvodu pre zabezpečenie riadnej prevádzky. To je ďalšia časť okruhu je ovplyvnené zmenami v jednej časti obvodu. Bypass viečko umožňuje nízke impedancia pre činnosť prechodné energie na zem od zdroja. odstraňuje súčasť AC

Ok, myslím, že každý má dobré miesto na to, ale bolo by lepšie, keby ste si to spočítajte: Začnite s impedanciou kondenzátora. Jeho hodnota je 1/ωC, čo znamená, že je invercly úmerná frekvencii signálu privedeného na to! Nachádzate sa tu: oddeľovací kondenzátor DC: to odfiltruje všetky nuly frequncies a opustí svoje vedenie čistú "špinavých" DC komponenty. Blokovací kondenzátor, je oddeľovací kondenzátor z iných frekvenciách: V ktorej časti obvodu budete používať? Čo je nežiaduce frekvenčný zložky v signálu, ktorý chcete zbaviť? Do matematiky a budete mať hodnotu spolu s odporom sa správať ako pásmová priepusť, dolná priepusť a hornej prepustí. Dúfam, že to pomohlo trochu (ja som mal rovnaký problém pred zisťuje, že nie je nič viac než matematické vyjadrenie k pochopeniu fyziky za týchto podmienok). D.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back