Rozdiel medzi DIMM a SIMM v pamäťových slotov?

A

aasai

Guest
prosím, niekto vysvetlite mi bohato rozdiel medzi DIMM a SIMM v pamäťových slotov? Keď som si prečítal celú dosky architektúru pc? som prišiel na celom území SR DIMM v pamäťových slotov .... prečo DIMM nahrádza SIMM pamäťových slotov a čo je, že výhody DIMM nad SIMM? Prosím objasniť to ... Vďaka vopred

Single In-line pamäťové moduly a Dual In-line Memory Modules sú v podstate len rôzne spôsoby, ako balenie rovnaké kremíka pamäte. Hlavný rozdiel medzi týmito dvoma typmi modulov, je v počte kolíkov, ktoré majú. DIMM majú dvakrát toľko kolíky porovná sa porovnateľnú Simms. To nemusí zdať pravdepodobné, na prvý, pretože je jasne vidieť, že majú rovnaký počet pinov na každej strane, ale bližšom ohliadka odhalí, že sú konektory na jednej strane sú vzájomne prepojené v Simms. To nie je prípad DIMM. Úplne zrejmé, výhodou je to, oveľa širšie zbernice, ktoré DIMM môže využiť. DIMM majú 64bit porovnaní v 32-bitovom zbernicu používané SIMMSs Širšie zbernice znamená viac dát môže prejsť a to koreluje s vyššou celkový výkon, pretože pamäť je nevyhnutná u všetkých počítačové operácie. Dosiahnutie 64bit autobus nie je výhradné DIMM, pretože táto schopnosť už dosiahol s Simms cez elegantné malý trik. Trik je použiť dva moduly SIMM vo dvojici, bude výsledná zbernice je súčtom oboch autobusov. Vzhľad DIMM sa úplne z tejto praxe zbytočné. [Url = http://www.kingston.com/tools/umg/umg05a.asp] Kingston Technology Company - Nástroje - Ultimate Memory Guide [/url]

Ahoj Vďaka za vašu cennú odpoveď ...... vlastne DIMM znamená, že je prístupná dvoma postrannými a SIMM je jedna strana prístup .. ja mám pravdu ... čo je to za dve bočné a jedna strana prístup presne ........... Myslel som, že je možné robiť iba jednu operáciu buď čítať alebo zapisovať do tejto príslušnej hodnosti pamäte sa nazýva SIMM môžete urobiť oboje opreration simultaneouslly čítať a zapisovať na príslušné hodnosti pamäti sa nazýva DIMM .... Nie som si istý .. prosím, objasniť tento ... Díky moc

SIMM a DIMM používa rovnakú pamäť, ale obal typ je iný. V Simms kolíky na jednej strane sú vzájomne prepojené, zatiaľ čo DIMM kolíky sú nezávislé. Takže DIMM poskytujú 64 bit kanál, ktorý je dvakrát viac ako v 32-bitovom kanála Simms. Súčasné čítania zápisu závisí na pamäti typu používaného v kartách. Bus je širší v prípade DIMM tak, že môžu prenášať viac dát naraz v porovnaní s SIMM. Je to tak jednoduché, ako v 8 pruhu cesty väčší počet vozidiel môže ísť zároveň v porovnaní s 4 pruhu cesty.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back