Robot, od nuly. Pomôžte mi krok za krokom

X

x64

Guest
Ahoj, ja som pracoval na robota, ktorý prijíma povely z pohybu, je diaľkové ovládanie. Chcem používať mikrokontroléru na robota preložiť príkazy do pohyby, veľmi, veľmi jednoduché, ale pretože nie som guru elektroniky (veľmi mierne znalosti), musím sa opýtať na tieto otázky: Po prvé: Chcem príkazy z konania za variabilné Dĺžka bitov, napríklad 4 bajty. Potom som napríklad nejaký okruh alebo čipu sa obrátiť tieto 4 bytov do 32 H / L na 32 štátov, drôty, takže som ich kŕmiť, aby motory a zbrane. Čo je to za obvod to pre mňa, prevod do sériovej paralelne? Po druhé: Aký mám použiť mikrokontrolér v tejto dobe, len aby viedol veľmi jednoduché 3-4 alebo 5 byte vstupných dát do obvodu, ktorý umožňuje paralelné bytov pre použitie motorov a zbrane? Pošlem ďalšie otázky v tomto príspevku. Díky moc.

Čo tým myslíte o 4 bajty dát. Ako sa budú dáta odovzdávať. Je to bezdrôtové ovládať svoje Robo a aký je spôsob komunikácie. Aký typ motora plánujete použiť. Servo alebo DC. Servo by vyžadovalo, kým DC PWM, H most bude stačiť. Naozaj je potrebné zvoliť to v závislosti od celkovej hmotnosti vášho Robo. Ak je bezdrôtový prenos je žiaduce, máte možnosť ju znova. RF, ZigBee atď Výber závisí na prenosovú rýchlosť a vzdialenosť, ktorá sa očakáva. Existuje mnoho vecí, ako sú tieto, ktoré musia byť jasné, sa pred pokusom o zostavenie projektu. Čo sa týka ako regulátor prejde Navrhoval by som vám začať s 8051, alebo dokonca 8 bitov PIC alebo ATMEGA podľa toho vám vyhovuje. Sachin

Vďaka Sachin. Je tu jedna vec, musím najprv vedieť: Aké MCU je najpohodlnejšie pre C / C + +? To je prvý faktor pre mňa. A MCU, ktoré je najjednoduchšie program, nie je tak zložité dosky alebo dokonca diskrétne programátorov. A tiež som pomocou jednosmerných motorov. Mám v pláne odovzdať robot štátov, stav každého motora alebo snímač, je uvedené v on / off ako 1 bit dát. Tento robot v súčasnej dobe nemá viac ako 3 motory a niekoľko senzorov, takže všetky bity dohromady tvoria menej ako 4 byty, v tej dobe ešte menej ako 2 byty. Chcem dostávať tento 2 alebo viac bytov dát s robotom, a šíri sa ako každý bit na drôt, ako to, čo SIPO UART robí, a potom sa tieto drôty do rôznych senzorov a motorov. Tým mám možnosť rozšíriť senzorov a motorov tým, že pridá viac UART a rozširuje dátovú veľkosť v jeho programe. Druhou vec, ktorú potrebujete vedieť, je, že sa tieto signály zostávajú na výstupy UART, alebo sa stratili, keď som zastaviť odosielanie dát do UART? Mám na mysli, keď chcem, aby na jeden motor, nechal by som si zasielanie požadovaných bitový vzorku na UART alebo stačí to urobiť raz a UART udržuje signál, ako flip-flop robí? Díky moc zase Sachin

Ospravedlňujem sa za to, že odpoveď na vašu správu. Som nejako prehliadol. Signál UART nebude neustále prenášané. Pretože je UART, budete musieť začať prenos, ale to doesnot znamenať, že budete musieť neustále poslať rovnaké údaje znovu a znovu. Dalo by sa jednoduché uloženie hodnoty prevedené do premennej a ísť na kontrolu, ak ho pomocou alebo switch. Uistite sa, že spustiť UART je režim prerušenia. Týmto spôsobom by mal byť variabilný získať aktuálne a vy by ste mali byť schopní sa pohybovať Robo od jedného signálu. Pokiaľ ide o radič ide, myslím, že je začiatok MICROCHIP je dobrá voľba. Jeho jednoduché a ľahko dostupné. Nie som si istý, či jeho na vašom mieste:). Pomerne dobré IDE a kompilátor, ktoré sú zadarmo. Budete musieť dať do nejaké peniaze na debugger hoci. 8 bit ovládače, ako 16F873 alebo 16F977 by mal stačiť, je pre vašu aplikáciu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back