ROBIN ROUND REALIZÁCIA RTOS

A

artem

Guest
Má niekto vie, bez RTOS pre AVR ATMEGA 128, ktoré implementuje Robin koleso druh plánovanie (Ak sa nemýlim - implicitne plánovanie úloh na plátok času kvantovej a úloh priority) RTOS to viem neuplatňujú, že: MUCOS a NUT / OS

Round-Robin plánovanie stratégie, bez priority alebo v iných slovách, kde každý úlohu (procesu, zariadenia a pod), má rovnaké šance na prístup k zdroju. Môže byť ste mal na mysli družstvo RTOS? Tento typ je implicitná RTOS plánovanie úloh. Skontrolujte, či tento článok: http://www.embedded.com/2000/0009/0009feat4.htm Možno, že funkcia tohto operačného systému bude stačiť pre váš úlohu. Ace-X.

Ahoj mám na mysli žiadne round-robin plánovanie. Dôvodom je, že som potrebné vykonať neviditeľné rescehduling bez vyvolania niečo ako časové oneskorenie fiunctions OS v kóde, pretože MCU I návrhu bude vykonávať úlohy 4-5 bežiaci na rovnakom PRI, takže by som sa radšej OS o novom usporiadaní je na základe kvantovej timeslice namiesto použitia explicitných príkazov OS.

Potom každý preemptivní RTOS uspokojí Vaše potreby. Prepne úlohy transparentne. Stačí prideliť rovnaké priority pre každú úlohu v systéme. Ace-X.

Nie je to tak vo všetkých OS. Poďme povedať, že som analyzoval NUT / OS a MUCOS pre NUT / OS je možné definovať vlákna za rovnaké, ale pri RTOS nie je prepnúť kontext - závit by sa s tým vysporiadať. MUCOS ani nepovoľuje definovať úlohy s rovnakou PRI a prepnutie kontextu za nízke úlohy pri budú robiť, keď vysoko pri vzdá kontroly nad CPU alebo cez semafor, mutex fronty plánovača alebo priamo zavolať, alebo oneskorením - to je úloha explcit riadené prepnutie kontextu pre úlohy s rovnakou PRI alebo úlohu s nižšími PRI. Musel som sa pozrieť na fórum MUCOS aty Yahoo a jeden chlapec realizovaný wrapper nad jadro, ktoré prepína úlohy, jeden po druhom bez výzvy explciti do jadra. Ale toto riešenie nie je ideálne, ako doba realizácie nie je determinsitic (až do istej miery samozrejme) a doba realizácie rezu na úlohu (quantum) nie je upravená na základe úlohy prioritu. Rád by som si plánovač podobný Windows alebo Linux.

Nie je to tak vo všetkých OS. Poďme povedať, že som analyzoval NUT / OS a MUCOS pre NUT / OS. Ja som sa snaží vybrať RTOS pre každodenné použitie na AVR MCU. Takže to, čo je NUT / OS - Aký je váš názor na to a kde ich môžem nájsť zdroje a popis (ak je posledná RTOS náklady, že) S pozdravom. Petrickova Andrew.

Ethernut Projekt je umiestnený na http://ethernut.de/en/index.html schém a softvér je zadarmo, Náradie Ethernet, TCP / IP ... avrfreaks aj zoznam RTOS pracuje na AVR ATMEL MUCOS sú zverejnené tu a port pre AVR, ale royality nie je zadarmo

Môžete tiež skúsiť svoje šťastie tu: hxxp: / / www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?t=36952&highlight=tiny+ RTOS pozdravom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back