riešenie týchto problémov

H

hatela

Guest
Hii, idem začať v prvom ročníku na škole engg voliť. Na pokyn z početných priateľov tu v EDA doske, začal som hav umenie elektroniky, ale ja som uviazol v problém, ktorý ide ako ... Cvičenie 1.6) New York city vyžaduje ABT 10 ^ 10 W elektrickej energie (pri 110 V, je to pravdepodobné: 10 miliónov pple v priemere 1000 wattov každý). Ťažké napájací kábel môže byť palec v priemere. Umožňuje vypočítať, čo sa stane, keď sa pokúsime dodať poer pomocou kábla o priemere 1 footin z čistej medi. Jeho odpor je 0,005 mikro-Ohm na stopu. Spočítajte si ... a) právomoc stratili na stopu od I ^ 2 * R straty. b) Dĺžka kábla cez ktorý stratí u všetkých 10 ^ 10 W a c) ako horúci kábel sa dostanete, ak: vodivosť = 6e-12 W / K ^ 4 cm ^ 2 môže niekto vysvetliť mi, prosím vďaka

Myslím, že celkom dosť to mám: Vypočítajte prúd 110V napätie: 1E10/110 = 9.09E7 výpočet stratového výkonu na stopu: 9,09 ^ * 2E14 5E-9 = 4.13E7 vypočítať dĺžku, ktorá rozptyľuje 1e10 W: 1E10/4.13E7 = 242 ft. Napokon, nie som si istý, že máš pravdu tepelnú vodivosť jednotiek. Myslel som, že bola nameraná v W / (K * m ^ 2). Ak je tomu tak je, vypočítať plochu kábla (v m ^ 2) a od toho sa zvýšenie teploty. Hodnota, ktorú ste zrejme veľmi nízke.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back