Riadenie Stmievateľné predradník

F

FabienD

Guest
Ahoj, ja som sa snaží navrhnúť jednoduché ovládanie pre moju Stmievateľné predradník. Zámerom je vytvoriť "Sunrise" a "západ slnka" po dobu cca 30 min každý počas ktorého svetlo sa pohybuje od 0% do 100%, 100% na 0%, resp. Budem čiastočne využívať tento systém popísaný tu: http://www.norbert-geister.de/seite2.html Ale ja by som odstrániť časť s časovačom S2 a relé, ako sa zbaviť druhý konektor na 220V. Bolo by možné použiť 10V dodáva jedným koncom Stmievateľné predradník ovládať relé R1? Bude nasledujúcej schémy (pozri obrázok) práce pomocou potenciometra a vysokokapacitné kondenzátory, takže C "poplatkov v ~ 10 hodín? Relé sú 12V kontrolou. Vďaka! Fabien

Áno, vaše schéma! Okrem toho, že takmer nečitateľný, ste jasne najavo, ktoré body sú spojené a ktoré prechádzajú cez každého iný. Štandardné "R" sa používa pre odpory ale vidieť, že použil u prepínačov. Sú oba rovnaké diely R1? Čo je 10V? Je to pevné napätie, alebo je to ovládacie napätie pre záťaž. V druhom prípade musíte zaistiť napätia alebo prúdu, ktorým sa z neho robiť to drop. Aký prúd môže byť čerpané z 10V? Uvedomujete si, že kondenzátory na druh hodnotu, ktorú zdá sa, sú typicky +100% / -50% tolerancia, takže načasovanie by mohlo byť veľmi nepresné. To by som sa na spoľahlivejšie, fyzicky menšie a pravdepodobne aj lacnejšiu alternatívu. Brian.

Ospravedlňujem sa za čerpanie nerešpektovanie konvencií. Áno, R1 sú fyzicky rovnaké zložky (relé). 10V sú poskytované záťaž, takže keď sú plne nabité kondenzátory, ale "proti", 10V na záťaž a žiadny prúd. Typický prúd poskytuje záťaž je ~ 0,6 mA. Bol by som rád, aby sa návrhy na "viac spoľahlivý, fyzicky menšie a pravdepodobne aj lacnejšiu alternatívu". Fabien

0,6 mA nestačí na prevádzku cievky relé priamo, takže by som z toho, že cestou. Navrhoval by som používať niečo ako PIC12F683, ktorý má vstavaný oscilátor a výstupný PWM. Dalo by sa použiť výstup PWM postupne zvýšiť alebo znížiť prúd záťažou a ovládacie "hore alebo" dole "akciu ručne pomocou prepínača alebo použiť interný časovač pre automatické cyklus je v ľubovoľnom pomere a meškanie si vyberiete. IC stojí len pár eur a len pár ďalších dielov je potreba. Celkom časti nákladov by mohla byť za 5 eur, a to mohol byť postavený v možná 20x20mm PCB. Brian.

Díky moc za vaše krásne návrh! Existuje miesto, kde by som mohol získať viac informácií o tejto programmation PIC12F683? S pozdravom, Fabien

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back