RF modul otázku

D

david90

Guest
RF môžu tx / rx modul používajú počítačové sériovej komunikácie kódovací schéma pre kódovanie a dekódovanie?

Chcem sa pripojiť tx modul priamo do môjho počítača sériový port a mať ju odoslať dáta do ascii rx modulu.

ten, ktorý má dáta a údaje von.kúsok po kúsku prenosu.

pravidelný rf tx / rx moduly doesnot môžete urobiť, je potrebné špeciálne kodéry / dekodéry pre prenos dát prevádzky, ak sú súčasťou s modemom potom len u nich možno pripojiť na sériový port priamo, majte sa na pozore hojdačky sériový port výstup medzi / -12, takže môže byť potrebná u RS232 na TTL konvertor alebo soo.

Tx / Rx, že mám tento
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7590057003

Nie som si istý, či to je správny spôsob, ako testovať je, ale já pohonom RX a TX s 5V.Na prijímači, z údajov, je spojený s LED a tx dataIn je pripojený na 5V.Výstup na dataout rx je okolo 0.8V a max sa na 1.8V, kedy som pripojenie na dataIn tx na VCC.Na ebay stránke, na výstupe je treba predpokladať TTL zmysle medzi 0 a 5V, ale nie som stále je.Možno tak som testovanie modulov je zlé.

Tiež DataOut napätie skoky veľa.

existuje spousta súvisiacich s hlukom problémy s odosielaním sériovým prúd pomocou týchto zariadení.Myslím, že DC "signál" bude predovšetkým susceptable hluku.Máte-li rozsah uvidíte neporiadok na čapu výstup dát.

Pre comm dáta, mali by ste sa pozrieť do manchester kódovania pre techniky, ako pre enkódování (viac), spoľahlivý prenos dát.

Pre veci ako kódovanie malé muber tlačidiel, môžete použiť HOLTEK kodér / dekodér čipy pre veľmi jednoduchú implementáciu.

Prečo je DC viac susceptable na hluk?Ja som vyskúšať RX a TX jednoduchým zaslaním DC 5 volt signál bez dekodér / kóder IC a výstup rx nie je príliš stabilný.Možno preto, že existujú aj iné 315MHZ signál vo vzduchu?

Má kódovanie Manchester pomáhajú znížiť chyby v hlučnom prenosu?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back