Reqd: IR vysielač a prijímač v C

P

Picstudent

Guest
Hai Všetko. Any protocol will do.Standard or custom .

Chtěl bych si postaviť IR diaľkového ovládania vysielačom a prijímačom ako pomocou mikroprocesora,
a to buď 8051 alebo PIC Preferabily C.
Akýkoľvek protokol do.Standard alebo zaužívaný.
uveďte odkazy alebo príklady rovnaký.
Môj cieľ je poslať 5 alebo 6 bajtov dát medzi dvoma jednotkami
Picstudent
Naposledy upravil Picstudent na 05 február 2005 12:20; upravený 1 čas celkom

NazdarPotrebujete navrhnúť Infračervený vysielač a prijímač okruhu a to
nezávisí na mikrokontroléru.ale po pripojení na vysielač
a prijímačom pre mikrokontroléry, budete musieť navrhnúť odoslanie algoritmus
to sen a prijímať dáta.to znamená, že musíte posielať svoje dáta s hlavičkou, tailer a parity sa, že načasovanie je synchron s prijímačom, potom pri
Prijímač kontroly správnosti, odošle späť na odpoveď alebo ack.mali by ste
navrhnite algoritmus sami, ale môžete nájsť IR vysielač a prijímač obvodov na internete.masoud

Pozrite sa Microchip, Sú čipy pre IR rozhranie, MCP21XX.
Letáky a app poznámok k dispozícii.

btbass Napísal:

Pozrite sa http://www.users.bigpond.com/pbhandary/pic/IRSony.html

To sa vykonáva Rx

Snad by to mohlo byť užitočné pre budovanie AT89C2051 založené RC5 prijímač.V hlavnej časti programu sa vykonáva v ANSI C, pričom kritická RC5 dekódovacie časť je realizovaná v 8051 zhromaždenia jazyku.Myslím si, že by mohla byť ľahko upraviť pre akékoľvek 8051:
h ** p: / / www.sunrom.com/product_info.php?cPath=60&products_id=276
Bohužiaľ kód nie je zadarmo, ale schematickom dáva dojem na hardvér.
Zdá sa, že firmware je možné zostaviť s demo verzií Keil C51?

Takže môžete začať svoj projekt s prijímačom kým testovanie štandardná (Philips) diaľkové ovládanie.
V druhom kroku stavať vysielač, potom zmeniť poradie poslať bytov ....Mik

Picstudent Napísal:btbass Napísal:

hai

obyčajné ir dvojica bude work.connect UART z vysielača MCU ir na ľad.Nezabudnite uviesť 38khz CLK a roztrhnutiu frekv keď u použitie tsop1738 na ur RXR.

Chcel by som navrhnúť, aby táto kontrola:

http://www.geocities.com/SiliconValley/Lakes/3947/TABLE.HTML

Tu nájdete tabuľku so súborom mnohých protokolov IR detais.Ale najzaujímavejšie je názvy stĺpcov tabuľky.Budú vám predstavu, ako na ukladanie zaznamenaných sekvencií IR kódy.Vlastne len základná analýza by mala byť vykonaná na každom dostali IR kód - stačí ho vynesie do vesmíru alebo Shift kódovanie typu.Po, že každý kód môže byť zastúpený v štruktúre krát intervaloch v uc pamäte: (číslo dĺžka, typ (Vesmír / Shift), HeadPulse, headspace, 1Pulse, 1Space, 0Pulse, 0Space, EndSpace) kód.

nazdar

Potrebujem programový kód pre dekódovanie RC5 Sony diaľkové ovládanie.Chcem použiť 8051 uc, ale aj nájsť dekodér kód 2051 pre uc easytip1 kód 718 z tejto stránky http://www.8052.com/codelib/rc5.c

Nemôžem nájsť technické detaily easytip diaľkové ovládanie alebo nájsť kód 8051 deocder sony RC5 kód

plz pomozte mi

ďakujem ti

Nazdar,
Chcem sa spýtať, či je to možné navrhnúť IR vysielač pomocou mikrokontroléru RSC 4x (Senzorické to).A ak viete, že niektoré príklady (firmware a schematické), ktoré môžu byť užitočné.
Na ďalšie otázky:
Mám na príkaz SKY (satelitný TV), ktorý protokol je potrebné použiť, je dipende na druhu televízie (Philips, Sony etch)?

dúfam, že tento by pomohla:
http://www.sixca.com/eng/articles/remote/

Nazdar

Je príjemné na vedomie žiadosť o RC5 kód pre TI MSP430 a Zilog Z8 BOTHE sa kód jazyka C

Všetko najlepšie

Bobi

tommasokk Napísal:

Nazdar,

Chcem sa spýtať, či je to možné navrhnúť IR vysielač pomocou mikrokontroléru RSC 4x (Senzorické to).
A ak viete, že niektoré príklady (firmware a schematické), ktoré môžu byť užitočné.

Na ďalšie otázky: Mám na príkaz SKY (satelitný TV), ktorý protokol je potrebné použiť, je dipende na druhu televízie (Philips, Sony etch)?

On páni,

Som rozvoj prednom paneli pre ovládanie SetTopBox, ktorý je ovládaný prostredníctvom pic16F886 microcontroller.The FP má prijímať a deode sa RC6-IR vstup zo vzdialeného a odoslať bit-stream kód do hlavného procesora.

I couldnt nájsť súbor C kód pre IR-RC6 bit stream dekodér pre PIC16F o web.If niekto mohol zdieľať kód logike alebo mi na každé miesto, kde sú uvedené niektoré implementácia.

Thanks in advance
nevis

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back