req pomoc: čo je najvhodnejší simulačný nástroj?

C

chuan556

Guest
Prial by som si, aby simulovali jednoduchého obvode ako v prílohu, ale já dont vedieť, ktorý softvér je vhodný, či by som mal použiť HFSS, speed2000, Ansoft 2D/3D ...
(fialová je referenčnou rovinou a biela je signál rovina)
uveďte pre / proti programu softvéru alebo mi ukázať, kde by som mal odkazovať na a poradiť.
Mimochodom, kde seženu návod, ktorý nás učí, ako používať softvér?
vďaka.
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Ak váš obvod je elektricky ..Myslím si, že ORCAD SPICE je najviac suitlable elektrickej simulačný nástroj ...

Korenie je vhodná pre obvody, analógové obvody.K dispozícii sú dva, IMHO, veľmi dobré nástroje:
Kadencia PSpice a Synopsys HSPICE.
Ak chcete simuláciu číslicových obvodov, použite ModelSim od spoločnosti Mentor
A pre signál Integrity na doske s digitálnymi obvodmi, použite Hyperlynx od spoločnosti Mentor

Čo by som mal použiť nástroj pre simuláciu komponenty?, Ako je kondenzátor, chcela by som vedieť, poplatok uložené v ňom, ako na to?

chuan556 Napísal:

Čo by som mal použiť nástroj pre simuláciu komponenty?, Ako je kondenzátor, chcela by som vedieť, poplatok uložené v ňom, ako na to?

Korenie a electrnics workbench nebude simulovať trasnsmission linka účinky.Nemôžete dať v dĺžke trate, permitivita PCB, atď

Simulovať, že v korenie budete musieť urobiť ručne model vrátane indukčnosť trate, kapacita na zemi, atď

Pri nízkych frequencys môžete ignorovať takéto účinky.
Pri vysokých freqencys potrebujete simulátor sa pre použitie RF.

Ak chcete pracovať v mathmatical úrovni, môžete použiť MATLAB / Simulink.

Chcel by som mať simulačný nástroj, ktoré berú do úvahy vplyv prenosovej linky aj tak žiadne ďalšie návrhy?

a aké využitie ultiboard od elektroniky pracovný stôl?
Naposledy upravil chuan556 dňa 11.února 2006 17:45, upraveno 1 celkom

Je nejaká vec s názvom "ultiboard"?
to, čo ja viem, je to, čo mám robiť:
Simulink: riadiace obvody, matematické riešenie, spracovanie signálu a prenos ...
Spice: pre malé obvody využívajúce tranzistory a polovodiče (mors to je dosť silný, ale nemám lepšie licencie)
Proteus: pre obvody vrátane mikroprocesory (ale majú zlé ergonómia!)
Dúfam, že pomôže.

čo je lepšie softvér pre elektrický obvod s rôznymi vrstvou?

Zdá sa, že hľadáte simulovať stopy,
dier, atď efekty v obvode.Nie je miesto
simulovať tento jednoduchý okruh v SPICE, workbecnh, atď
Dve z najčastejšie používaných pre tento typ problému sú
HFSS alebo JRC.Existujú aj ďalšie.Veľmi drahé
Ak hľadáte slobodného softvéru existujú na
moje vedomosti.

Dobrý deň, sme Mentor ICX pre jednotný Line analýzu Integrity.Tiež ak máte nejaké otázky, EMI, máme pre EMI EMI Stream Check & rezonanciu analýza vo fáze návrhu DPS.

Ďakujeme vám,

Henry Uechi
PWB America, Inc
Anaheim, Kalifornia

henryue Napísal:

Dobrý deň, sme Mentor ICX pre jednotný Line analýzu Integrity.
Tiež ak máte nejaké otázky, EMI, máme pre EMI EMI Stream Check & rezonanciu analýza vo fáze návrhu DPS.Ďakujeme vám,Henry Uechi

PWB America, Inc

Anaheim, Kalifornia

To je problém, pretože prenosové vedenie Jalle poukázal.Odporúčam Ansoft Maxwell 2D.

antonio_iea Napísal:

To je problém, pretože prenosové vedenie Jalle poukázal.
Odporúčam Ansoft Maxwell 2D.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back