Regulácia napätia zosilňovač design s pomocou mikrokontrolérov

A

arash rezaee

Guest
Ahoj každý, musím mikrokontroléru riadiť výstupné napätie. Povedzme, potrebujem variáciu napätie od 0 V do 10V. Ja neviem, ako implementovať analógovú časť a ako môžem kontrolovať to s mojím mikrokontroléra. Prosím, dajte mi vedieť, či niekto má takú skúsenosť. S pozdravom Arash

ahoj má hlavný vstup pripojený na vstup POS jednoduché (možno nízky zisk) zosilňovača. na vedomie, že zosilňovač by mal byť používaný v negatívnej spätnej topológii, tiež používať väčšie res ako OZE na negatívnej spätnej väzby. Ďalej použite dekodér dať do (a von) res z rebríka právoplatne pripojeného k vstupu neg na jednej strane a súhlasné napätie na strane druhej, s ovládanie spínačov (na ovládanie zosilnenia)

Ahoj, nemám žiadne skúsenosti, ale aplikácie len mať nápad. MOSFETy sa môže správať ako odpor v obmedzenom rozsahu, ktorý sa nazýva lineárna oblasť alebo ohmický režim. Môže byť, môžete použiť mosfet v tomto režime, a môžete ju použiť paralelne k získaniu odpor v op-amp aplifier aplikácie. Ak chcete nastaviť odpor fet, môžete vygenerovať pomocou PWM jednosmerné napätie modulu MCU. Filter PWM sa s RC SCS, takže je to ako analógové jednosmerné napätie. Potom potrebujete spätnú väzbu, ktorá môže byť dosiahnuté pomocou ADC vášho MCU. Ochutnajte výstup zosilňovača s ADC a upraviť colné PMW cyklu zodpovedajúcim spôsobom. Skontrolujte, či stránky nižšie FET odporové radu myšlienky; Nádej pomáha a dáva predstavu. Veľa šťastia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back