Regenative Prijímač Otázka [27 MHz]

E

EE_Chris

Guest
Ahoj chalani, som sa pozeral na this schémy na niekoľko dní snažia získať lepší pocit, ako je tento receiver pracuje, konkrétne časť v červenom poli, ako zvyšok je len zosilnenie a H-bridge riadenia motora. Vysielač dvojice pre tento prijímač má nosnú frekvenciu na 27.145 MHz. Moja otázka: Ladenie obvode vidieť v schéme má 18pF a 7T 0,3 mm x 5 mm (core) cievky, ktorá sa zdá byť niekde v rozmedzí 100-300 nH. Nebolo by to ladenie oveľa vyššiu frekvenciu ako 27 MHz? Niečo v rozmedzí 70 - 120 MHz,? Vyzerá to, že správne ladenie obvod by potreboval 18pF čiapku a 1.9uH induktora pre správne ladenie? Akékoľvek pripomienky alebo nápovedu k pochopeniu tohto prijímača obvod lepší chcel by som byť ocenil. Vďaka. Schéma: IC Datasheet: http://elakatos.home.comcast.net/ ~ elakatos/2006Photos/Transmit-Receive-Chip-Spec.pdf

Myslím, že to nie je jednoduché vzduchové jadro cievky, ktoré používajú feritové jadro a prítomnosť jadra môže zvýšiť magnetické pole cievky faktorom niekoľkých desiatok / stoviek viac než to, čo by to bolo bez jadra ...

Vďaka za odpoveď. Je to 5 mm feritové jadro x 0,3 mm drôtu a má 7 zákrut. To by mohlo byť potenciálne v UH rozsahu? Pri budovaní týchto ladenie obvodov, máte použiť drôtené cievky? alebo môžete simpley použiť jeden z tých keramických indukčné cievky, ktoré vyzerá ako odpor?

V tomto prípade je nutné doladenie obvode, takže použitie nastaviteľný cievku plus trimer kondenzátor
captrim.jpg

Coilcraft má mnoho veľmi dobré ladenie cievky so štítom.

LC obvod sama neurčuje rezonančnej frekvencii! Je tu tiež tranzistor cb kapacitné, a rozptylové kapacita zložiek.

Áno, v máš pravdu, ale musíme si uvedomiť, táto diskusia má ako východiskový bod na niektoré otázky o počte cievok počtu otáčok, ak používate 7 zákruty je to správna voľba, tu vzhľadom k malému počtu otáčok a nízke frekvencie použitý signál . Podľa môjho názoru pre túto aplikáciu, bez použitia feritové jadro (s alebo bez dodatočnej kapacity tranzistora bipolárneho obvodu uzlov), frekvencia je stále veľmi vysoká, takže je potrebné poznamenať, že táto aplikácia je potrebné niektoré nastaviteľná feritové jadro cievky pre získanie nutné 27MHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back