RE: Vysvetlenie LCD.C kód

S

satan

Guest
Dobrý deň! Som nováčik v programovaní mikrokontrolérov C. Môže niekto veď ma, aký je význam pre nasledujúci kód (v LCD.C), pretože chcem, aby sa pokúsili upraviť, aby sa moje LCD funguje: struct lcd_pin_map {/ / Táto štruktúra je prekryli Boolean umožniť, / / ​​v na I / O port získať Boolean rs, / / ​​prístup k LCD kolíky. Boolean rw / / bity sú prideľované z Boolean nevyužité / / nízky stupeň hore. ENABLE budú int dáta: 4, / / ​​je PIN B0. LCD}; vďační za každého, kto sprievodca. Vďaka:)

Nie je to najmä v súvislosti s LCD rozhranie. Len prostriedky v programovaní v jazyku C pre priradenie jednotlivých bitov dostupné v rámci IO port, závisí na využití UC, rovnako ako kompilátor nástroj. Mali by ste sa poradiť schémy pochopiť signály, ktoré sú priradené tu.

Áno, to je jednoduché C syntax. 4-bit premenné, v tomto prípade spojené s linkami IO B4 až B7, ktoré sú zrejme pripojené k HD44780 zbernici (prevádzkované v 4-bitovom režime).

Dobrý deň, ako MKO spomenul, pri obyčajnom pohľade na dané vyhlásenie človek nemôže povedať, čo sú určené pre, ale sú mená konštrukčných prvkov bežne používaných rozhraní signály LCD, a preto ho možno interpretovať takto: dátový typ štruktúra lcd_pin_map organizuje päť premenných prvkov viď., 1. Povoliť "- boolean premenná 2. "Rs" - boolean premenná 3. "Rw" - Logická premenná 4. "Nevyužité" - boolean premennej 5. "Data" - integer premenná a je priradená 4 bity teraz "LCD" je premenná dátového typu struct lcd_pin_map a preto každý z prvkov štruktúry možno pristupovať pomocou '. " notácie. Napr.: Môžete priradiť boolean hodnotu signálu "umožniť", ako lcd.enable = 1, podobne môžete použiť lcd.data = 2 a tak ďalej. Komentár hovorí, že Táto štruktúra je prekryli na porte B, sa "umožňuje" byť LSB prístavu, teda umožňujú - B0, RS - B1 a tak ďalej. S pozdravom, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] laktronics [/url]

Môj odhad, že používate CCS, takže môžete použiť PORTB alebo PORTD. Nepamätám si ale budete musieť napísať # define USE_LCD_PORTB alebo D somethink páči, že pred patrí lcd.c.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back