Re: USB rozhrania, 8051

M

miss_monica

Guest
ahoj kluci ako sa vám mám záujem na vývoji systému, ktorý bude prijímať a odosielať dáta z počítača do micro-controller prostredníctvom USB.Teraz to je to, čo chcem sa opýtať, má niekto z vás urobiť pred alebo vie, že niektoré praktické prepojenie týkajúce sa tejto témy, ako aj priemerná existuje mnoho webov, ktoré vám povedia, o usb, ale nemám potuchy, kde začať s plz pomociPridané po 4 minútach:jo a zabudol som sa zmieniť, že chcem používať jazyk Visual Basic 6.0, pretože to je to, co jsem používal pre sériovú comPridané po 54 sekundách:jo a zabudol som sa zmieniť, že chcem používať jazyk Visual Basic 6.0, pretože to je to, co jsem používal pre sériovú com

Musíte použiť akýkoľvek USB na RS232.Najpopulárnejšie prístroje v tejto kategórii sú poskytované http://www.ftdichip.com/.

Tento prevodník je pripojený k USB portu počítača, a druhá strana bude napojený na UART z mikrokontroléru.FTDI tiež poskytuje ovládač pre tieto čipy.Obráťte sa prosím na nasledujúci odkaz napríklad kód.
http://www.ftdichip.com/Projects/CodeExamples.htm

ok tak Chceš povedať, že toto je jediná cesta.Videl som tento web www.serasidis.gr to urobila usb switch diviť, ako to funguje svoje v inom jazyku, má nejakú predstavu

Že prepínač pripojí USB vedenia dvoch počítačov.Nebezpečná myšlienka.

Prečo dont zmene mirccontroller použitie PIC18F4550 má zabudovaný v USB portu
takže môžete jednoducho komunikovať s ním

máte nejaké riešenie:

1.Základný riešením je použitie jednoduchého USB radiče čipu.Pomocou tohto čipu, musíte napísať ovládač na PC-strane a písať handshake kód na vašej micro.Ako som videl,
že ľudia používajúci toto riešenie nemá veľa problémov sa písomne vodiči.ich vodiči občas zasekne počítač a je to prenosnosť na rôzne bočné pc-host-regulátory je ťažké vykonať

2.pomocou mikrokontroléru, ktoré majú zabudované-USB radiče.toto riešenie je presne ako prvé riešenie, ale radič je integrovaný na čipe.je to tu rovnaké nevýhody riešení 1

3.pomocou pripraveného UART-usb modulov.je to ľahké, ale mali by ste zaplatiť viac než riešenia 1 a 2, je veľkosť modulu je veľký.

4.pomocou pripraveného UART-usb čipov (alebo podobne).tu sú niektoré firmy, ako ftdichip a silabs, ktoré majú tieto čipy.Medzi nimi, myslím,
že ftdi je najlepšie.vďaka
A-poskytovanie pc-strane vodiča na rôznych OS
B-vzorky s kódmi
C-bez nutnosti písať akýkoľvek kód na vašej ruky mikrokontroléru.

C8051F340 od SiLabs, High Performance 8051 založená mikrokontroléry s rozhraním USB

Zabudol som povedať, že je piate spôsobom (čo nooknikz uvedené).je pomocou mikrokontroléru od silabs tieto milióntin poskytnúť pc-strane vodiča a tiež nie je potrebné písať handshake kódu na ovládači strane.je jedinou spoločnosťou, já vím, že takéto radiče je silabs.

Cypress čipu: C7C63723 alebo C7C68013
Ich príklad zdrojového kódu DVK obsahuje aplikácie vo Visual Basic6 jazyk.

Som si celkom istý, že nebudete potrebovať USB na sériový prevodník čipy.Ako "saeed_pk" povedal, môžete prepnúť na niektorý z týchto: PIC18F2455, PIC18F2550, PIC18F4455, PIC18F4550, PIC18F4450.

Môžem vám s kódom, ktorý bude napísaný na MCU v základnej i C jazyky.

Môžete skontrolovať http://www.mikroe.com
Nájdete tu veľa kompilátoru tie majú BUILTIN knižnice tie môžu rozhranie USB foto.

Dúfam, že to pomôže.

saeed_pk môžete prosím post C kód pre USB
prosím uveďte, pre ktorý řadič to je?

Ak niektorý vie, ako zaviesť USB rozhranie 8051 alebo ATMega32 prosím dajte mi vedieť čo najskôr possible!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back