rastre zobrazí iba správne 8x8 font na šírku T6963 LCD

J

jmarkwolf

Guest
Umím vytvárať a zaťaženie bitmapové obrázky z EEPROM iba vtedy, keď môj T6963 založené LCD (optrex DMF5001) je konfigurovaný pre 8x8 font šírku.

Naozaj chcem 6x8 písma s cieľom získať viac znakov na riadok.

Je možné, aby sa tieto bitmapové obrázky fungovať s 6x8 font šírka?

Predpokladám, že by som mohol napísať užitné přeformátujete BMP súbor do 6-bit "bytes", ale som ochotny tak urobiť, kým som to.

Vďaka za akúkoľvek radu.

Nazdar,

Já nejsem úplne istý, čo si žiadajú?Ak je vaša pôvodná bitmapy vyčerpať všetky 8x8 pixels, potom zobrazí ty na 6x8 bude vyobcován 2 stĺpce pixels.Takže jediným riešením by bolo zmeniť všetky bitmapy na 6x8.

Ak však vaša .. 'uložené' bitmapy na EEPROM sú usporiadané po sebe, to znamená, že prvých 8 bytov je vaša prvá bitmapa, ďalšie 8 bytov je druhý atď.Potom môžete ešte zobraziť ty, ale každý by bitmapa vyplniť jeden slot 6x8 a používať v najbližších dvoch stĺpcoch ďalšie.

Verím, že (z pamäte) formátu 6x8 alebo 8x8 len záležitosťou s ohľadom na charakter rom.Ak ste zobrazovanie grafiky, bitmapa (ktorá môže alebo nemusí byť text), potom T6963 sa nestará, tie sú len poskytovanie bytov, ktoré sa bude zobrazovať, jeden po druhom.To zahŕňa i 'vlastné znaky'.Ak sú všetky znak 8x8 formáte a chcete nahrať do znaku rom tak stačí poslať jeden bajt na displeji, potom budete musieť úplne zmeniť theformat ORF znakov.

Za zvukov to, že ste pracujúci v 'grafický režim', stále sa môžete navrhnúť vlastné znaky z vášho EEPROM na obrazovke, ale mali by ste mať na displeji je graficky,
to je 8 bajtov na znak, nie naloženie do charakteru rom.

Am I tvorby zmysel?Som začala hľadať dostať myt6963 displeji hore a beží dnes ...

Buriedcode.

Update: stačí si prečítať v manuáli, křoví výška:

Citácie :'.... Poznámka: V prípade, že grafika je zóna s 6x8 veľkosti písma vybraný, najvýznamnejšie bity D6 a D7 grafických dát sú ignorované, a nie je zobrazený na obrazovke LCD ....'průšvih.

Ahoj Buriedcode

Áno, problém je v tom, že tieto dve horné najviac bity získať zlikvidovať, ak your'e jumpered pre 6x8 pixel režime.

Som skutočne našiel bitmapa konverzný utilitu na webe, ktorý bude mať 8x8-pixel grafické bitmapové a skrytých ju 6x8-pixel formáte.Je
to vo francúzštine, tak pohybom v menu je trochu nervózny, ale funguje to skvele, a vygeneruje Hex súbory v rôznych formátoch pre zaradenie do programu.

Pod názvom Big_LCD.Google za to.

Oo, dobrý človek.Vidieť, ako som práve vyhodil moju prvú t6963C (môj --- krásnu!), Že utilita príde veľmi vhod.Vďaka chlape a veľa šťastia!

Buriedcode

Existuje nejaký spôsob zvoliť 8x8 režim softvér.I dont vedieť, ktoré jumping drôtu.LCD je príliš jemné na spájkované skřipky sa.

prosím, môžete vložiť tento softvér (BIG_LCD) i nemôžu dosiahnuť
alebo dať odkaz na stiahnutie
díky moc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back