rýchly dotaz na Monte Carlo simulácia

E

evilguy

Guest
Ahoj, ja som tak trochu puzzle v termíne sigma (σ), v simulácii Monte Carlo. čo je σ, 2σ a 3σ predstavujú, keď sme do Monte Carlo simulácie. σ v statiscal hľadiska predstavujú smerodajnej odchýlky náhodných dát. Tento termín je tiež podobné simulácie Monte Carlo? Potom 2σ σ = 2 *? 3σ a σ = 3 *? Moja ďalšia otázka je, ak vieme parameter zmena neprekročí 20% menovitej hodnoty, ako prezentovať túto variantu INTERM na σ? vďaka edit: Myslím, že som našiel odpoveď, http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_deviation v Monte Carlo analýze, ako môžeme Model Two SPICE parametrov tak, že obaja budú distrubute Podobne, keď my Monte Carlo analýzy. -Evilguy-

Áno, sigma je parameter štatistického rozdelenia. 2σ σ = 2 * a 3 * 3σ = σ. Tam 99,7% spead hodnôt leží v 3σ. 20% znamená extrémnej rozsah parametra variácie. Propability o +20% a -20% výskytu v hodnote parametra, je zvyčajne menej ako 0,1%. Koľko Sigma v 20% u je možné definovať ako 20% * MeanValue / σ.

vďaka. Podľa papiera som čítal. 20% parameter variácie je rovná hodnote 3σ. Ako môžem použiť tieto informácie, keď chcem urobiť Monte Carlo simulácie. Mám na mysli sintax v hspice.

20% = 3σ nie je pravidlom. Aj u Cann't pomôcť s hspice, používam strašidlo. Pozrite sa do dokumentácie hspice je. Ešte jeden problém u nie celkom jasne vysvetliť, aké parametre sú u zmení počas simulácie Monte Carlo. Môžu byť informácie, čo sa u nestačí pre správnu simuláciu. Dajte nám viac informácií a niekto pomôže u s hspice.

Ospravedlňujem sa za to. v skutočnosti chcem sa mení TOX parameter. Podľa tú papier, variácie hrúbky oxidu v rozmedzí 10% -20% z nominálnej hodnoty. Takže predpoklad je kolísanie oxidu thinkness nasleduje normálne rozdelenie. Preto sa termín 3σ = 20%. Znamená to, že najväčšia zmena nastať, je 20%. Avšak model MOS, že chcem, aby upravený je založený na modeli, ktorý BSIM4 kysličník hrúbka model TOXE, TOXP a DTOX ktoré DTOX = TOXE-TOXP keď chcem modelovať zmeny v TOXE na použitie v Monte Carle, musím sú odchýlky + nominálnej hodnoty, takže ho možno použiť v Monte Carlo simulácie. Avšak, nie som si istý, ako sú zmeny v parametri korenie model. Dúfam, že moje vysvetlenie jasné, čo tu.

Ako sa simulácií Monte Carlo vykonáva pomocou zmeny bloku?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back