Rôzne otázky - Programovanie

A

atferrari

Guest
Dovoľte mi povedať vopred, že som prácu s PIC milióntin (v súčasnosti 18F rodiny) iba v zhromaždení.Snažil naučiť C, asi 20 rokmi a opustený kvôli ťažkostiam porozumieť odkazy.

ZÁKLADNÉ bol súčasťou môjho prístupu k týmto otázkam Timex Sinclair sa v roku 1983 a 84.Nemám žiadne formálne (to znamená čokoľvek) vzdelávania v Elektronika / programovania a pripojený predmetov.

Visual Basic, dozvedel som sa, ale nikdy použiť vo vážne žiadosti.

I am 100% selft učil.(A já ľutovať. Príliš veľa času stráveného pri pokuse / učenie bez vedenia.)

To sú moje otázky (?), Ak chcete volať im rád, že:

a) Družstvá písanie kompilátorov C (alebo tak vysokú úroveň jazyka pre prípad) pre vstavané konštrukcie majú poznať hardwarovú súvisiacich milióntin veľmi dobre, zrejme lepšie, ako bežným používateľom.Je to pravda?

b) Prečítajte si koľkokrát pejorativní poznámky o tom, Choď a výsledné "špagety kódu", ktorý sa nestane s HLLs.(Tu je článok, ktorý napísal jeden z otcov C, demolující Choď na prístup).

Môžem predpokladať, že všetky Choď, BRA a podobne, existujú v HLL v otázke,
ale pod kapotu?Spisovateľ z kompileru urobil špinavú prácu už.Je to správne?

c) V súlade s b), som
si prečítať komentár, že typické HLAVNÉ slučky používané vo zhromaždenia neexistuje v HLLs.Môžem predpokladať, že aj tu, je beh pod kapotu znova.Z môjho nedostatku skúseností nevidím ako mikrostriekačky očakával niečo stalo, ak by to neopakovat minimálny zoznam kontrol alebo "čakacej" pozdĺž reťazec časové intervaly v slučke.Ešte viac, keď je vlastne má robiť veci ako opakujúce sa aktualizuje displej alebo len blikajúca LED.

Program počítadiel pohybovali na všetky časy, ne?

d) Od začiatku som použiť podrobné diagramy pre všetky moje desgins, s rastúcou úrovňou detailu.(Chcel by som skúsiť niečo nie bez nich).

Pomocou "zdola",
a to takých, (maximálna detail), kedy som sa napísať príslušný kód, som v podstate "prekladu", riadok po riadku, ako je uvedené v týchto grafoch.

Okrem toho som presvedčený, môj vlastný komentár, aby 99% položiek.Vďaka, že môžem revidovať kódom pomerne ľahko.Alebo znovu premyslieť, roky neskôr s malými ťažkosťami.Nehovoriac o ladenie!.

(Jediný prípad za 20 rokov som písal kód bez toho, aby im bolo v tomto roku, keď štúdium 18F4585 pre CANbus aplikácií. Inicializácia CAN modul bol jednoducho urobiť nasledovné sekvencie niekde popísané v manuáli.) (Funguje to vo všetkých režimoch, BTW) .

Nikto, zdá sa spomenúť, že diagram prístup.Je to príliš "detinské"?Nebuďte affraid byť úprimný tu.
-------------

Mohli by ste prosím odpovedať na nasledujúce poradie mojej otázky?Z mojej vlastný rozum,
potřebuju to.

A prosím, na vedomie: To nie je pokus o start ďalšie stupidní c / Assembler vojna (čo neznášam).

Gracias.

C je jazyk voľby pre vstavané aplikácie, pretože je rýchlejšie a jednoduchšie napísať, udržiavať a rozširovať ako assembler.Jedná sa o veľmi jednoduchý jazyk s iba asi 26 slov.Ukazovatele sú srdcom a jazyka C a dať mu silu a eleganciu.Pojem ukazovateľ je veľmi jednoduché, to je len jedna adresa v pamäti.Ak ste programování v assembleru, musíte používať odkazy pořád.Naozaj si myslím, že by ste mali dať c inom ísť, to je ako písanie poézie.
Microchip má dobrú podporu pre C, Hi-Tech za nízke / stredný segment, Mcc18 pre 18F a C30 pre 16 bit séria.C30 je vynikajúca, a port GCC kompilátor.
Mám rád písať v assembleru mnou, pic30f 16 bit séria má veľkú inštrukčnej sady.
Moje odpovede na Vaše otázky.

A) Tímy písanie c kompilátoru iba starostlivosť o inštrukčnú sadu a nie hardware.PIC rodiny zdieľajú spoločnú inštrukčnej sady.C nie je o hardware.

B) Problémy s Choďte tam nie je odkiaľ.Keď budete musieť ladiť je ťažké dohľadať program pre spustenie programov, ktoré nie sú zanedbateľné.Ich nedostatok štruktúru.

C) A while (navždy) slučka je jeden prístup k programu, ale nie je jediný.Já skôr v prospech štátneho stroje, kde sa uvádza, atómová a majú dobre definované prechod do a z rôznych štátov.Tieto programy sa dajú ľahko udržiavať a rozširovať ako vedľajšie účinky sú obmedzené na minimum.Ďalším prístupom je multitasking s RTOS.

D) Software opis konštrukcie a tok grafy by mali byť v prvom rade urobiť na akékoľvek iné ako triviálne program.Flowcharting má za sebou dlhú cestu, môžete si teraz kúpiť programov vykonávať Unified Modeling Language (UML) a vygeneruje c kód z vášho schém a rozhrania.Je
to ťažšie ako sa naučiť UML je naučiť C?MATLAB má StateFlow, opäť to môže generovať MISR kompatibilný C kód z vášho stavu schém.Môže sa tiež stať animovat vaše diagramy a uvidíte program v akcii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back