Rámovanie a synchronizácia v bezdrôtový prijímač / vysielač

M

masthdn

Guest
Dobrý deň. Ja používam bezdrôtový prijímač / vysielač (" rr4-433.9 " a " RT4-433.9 ") vo svojom projekte. Chcem vysielanie 32 (alebo viac) paketov bit dáta. RS232 môže byť dobré, ale musím 32 bit pakety. Musím štandard rám k preloženiu mojich dát do. Tiež som potrebné dekódovací algoritmus , k získaniu svojich údajov v prijímači. Ako by som mohol byť synchronizovať , sa dostalo rámčeka? Vďaka

Tie prvé vyškriabať 32 bitov. Potom pridáte hlavičku vzor, hovorí 1010101010101010 k rámu .. Na konci prijímača, zistíte 1010101010101010 vzor a vyhlásiť "synchrónne". Môžete tiež pridať CRC na konci dátový tok pre kontrolu rozumu dát.

OK. Ale ja chcem použiť štandardný model, ktorý poskytuje vety, pretože to by sa malo optimalizovať. Teraz som použiť tento vzorec: "01010100 + (32-bitová data)", ale nemám žiadne teoretickú predstavu o tom. Ďalej budem používať Hammingova kódovanie pre opravu chýb. Existuje nejaký papier alebo e-book o tejto téme? Vďaka.

Už ste vyskúšali aplikáciu Google a hľadanie chýb kódovania korekciu? Existuje ton je na papiere na túto tému. Návrh bol predtým celkom slušné. Keď sa povie "optimium", v zmysle Wat myslíte? Dave

Možno, že som nemohol vyjadriť môj zmysel správne. Chcem vedieť, ako sa môžem posielať a prijímať dáta v 32-bit paket, zatiaľ čo ja som si jednoduchú ASK transceiver. Potrebujem štandardné rámovanie k preloženiu mojich dát do.

Pokúste sa pozrieť na POCSAG, ktorá je staršia stránkovania kód. Prijímač podporuje synchronizáciu a opravu chýb. Dave

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back