QFN 32 balíčkov Ručné spájkovanie

K

khanna_gunjan

Guest
Zdravím všetkých,

Som pomocou RF Chip s QFN 32 balení.Problém je nemám predstavu, ako môžu aj spájkované je properlz ako vývody sú podľa čipu.Mám horúcou doskou a letovať čerpadlo (noyyel, ale je príliš veľký), ale nemám na šablóny pre túto PCB, takže keď som sa applz pájky s rozprašovačom, že je buď príliš veľa alebo tooo menej a spájkovanie nie je správne.

Vzhľadom k tomu, že PCB je stále vo fáze prototzpe i dont chcú dostať na to urobiť z vonka alebo Buz nové horkovzdušné stanice ..ktorý bude príliš drahá pre mňa.

Prosím, navrhnúť možné riešenia.Thanks in advance.

Gunjan

Môžete skúsiť vybudovať dočasné šablóny, z listu z kovu, a práve v tom vŕtať otvory, kde je potrebné uložiť spájkovacie pasty.Začnite s menšími otvormi, a ak je príliš málo pasty, aby sa otvory väčšie.(Nie je to ľahké, ale s dobrou vŕtačka, starostlivé merania a veľa trpezlivosti, je možné urobiť).

Použite bután horák na vykurovanie až o prístroj asi 3s.To je najlepšia môžem navrhnúť.Snažil som sa butánových pochodeň metódy QFN-16.Fungovalo to v 80% prípadov.

vďaka, ale problém je aj v súčasnosti nemá k dispozícii také nástroje so mnou ..alebo si môžete povedať svoj projekt dělám doma pre hobby, tak aj ďalšie spôsoby spájkované týchto kritických častí.

A ešte jedna vec, prečo sa aj potreba teplo časť s bután horák ..bude horúcou doskou nebude pracovať.

Je nám ľúto,
ale nevím o žiadnym iným spôsobom.
Podľa spôsobu, čase, keď bolo 30 sec, ne 3 sec.
Nemôžem si predstaviť, ako by ste použili horúcou doskou sa zohriať len tá časť, ktorú potrebujete.S butánových pochodeň, máte pomerne malá tryska, že sa ohrieva malú čítať, len prístroje, ktoré potrebujete.
Stavebné dočasné šablóny vyžaduje starostlivé merania, dobrá vŕtačka a drobné vrtáky (0,25
mm alebo tak).Docela drahé veci,
aj keď hodinárstve možno vám pomôže von.

Váženie:
Môžete použiť tradičné kúrenie, nie je horúci vzduch M / C, som mala tiež, že QFN a spájkované aj pomocou tradičného ohrievače.

Waleed

Spájkovacia QFN nie je ťažké, ale nie príliš jednoduché.
Heres najjednoduchšie:
1.Uistite sa, že máte k dispozícii presné stopa na vašom PCB, čistý a rovný.
2.Dajte trošičku o spájky na QFN podložky.Zabezpečiť, aby boli všetky podložky a vystaviť podložku rovnomerne spájkované.Aplikujeme-li príliš veľa, **** to.Výška musí byť rovnaké, ak nie Výsledky zvyknutý byť rovnováha.
3.Dajte spájkované QFN na PCB sa, samozrejme, podložky zosúladiť s stopu.
4.Použite pinzeta držať prístroj.používať svoj spájkovacia železa na teplo zariadení v oboch 2 spôsobom:
a.Umiestnite spájkovacia železa na hornej strane prístroja QFN do pájky taví.
b.Ohriať na stopu a uistite sa, že niektoré pájka taví tak prístroj držať na PCB.
5.Použiť pájku na dokončovacie fáze.

Viem, že si pletou ... jednoducho vyskúšať!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back