pyroelektrické detektory

R

rudie

Guest
Dobrý deň, snažím sa odhaliť niektoré materiály v oleji s infračerveným svetlom. Ako prijímač mám pravdepodobne bude používať pyroelektrické detektora. Na internete som nemohol nájsť dostatok informácií o výkone tohto detektora. Vie niekto, ako to reaguje na vlnovej dĺžky? Napríklad bola na výstupe signál vidím vlnová dĺžka svetla, a získal čo sa deje na výstupe, ak príjemca dostane viac ako jednu vlnovú dĺžku? Iné riešenie by bolo použitie fotodetektora. Ale v mojom appilication budem musieť zistiť vlnová dĺžka až 16um. Existujú nejaké fotodetektory, ktoré môžu detekovať túto vlnovú dĺžku? Dúfam, že niekto mi môže pomôcť. pozdraví Rudi

Dobrý deň, v podstate pyroelektrické detektory sú vhodné pre IR meranie, napr až 16 mikrónov. Polovodičové fotodetektory sú citlivejšie, ale musel by kryo chladenia pre stredné IR. Pyrodetectors (v podstate teplotné čidlá), nemajú žiadne vlnovej selektivity vôbec, execept pre to, čo je definované okno (ak existuje). Spektrálne fotometre s pyrodetectors, obyčajný v detekcii plynov, sa väčšinou pomocou optickej filtre pásmové interferencie pre vlnovú dĺžku výber. Pre niektoré "populárne" vlnových dĺžok, detektory s namontovanými filtre sú k dispozícii od výrobcu. Tiež obvyklé infračervený snímač pohybu má filter, ale je to 8-14 um a širokopásmové detektory sú meracie rozdiel medzi dvoma oblasťami. S pozdravom Frank

Po prvé, vďaka za Vašu odpoveď. Ale to motyka výstup pyroelektrické detektora vyzerať. Zvlášť preto, že získava viac kmitočtov Ako môžem filtrovať (elektricky), alebo je to nemožné. Ale ako hovoríte, že je možné detekovať tieto druhy žiarenia sa photodetectors. Ale čo je Cyro chladenie? A ako môžem to? Máte nejaké informácie o tom? Pozdraví Rudi

Znie to, ako by ste potrebovali niektoré základné literatúru o optických senzorov a meranie pred efektívne pokračovať v projekte. V podstate takmer všetky spektrometrické merania pomocou modulovaný zdroj, napr mechanickou vrtuľník. S pyroelektrické detektor, je to nutné, pretože je len meranie AC. Po 10 Hz modulovaný zdroj, máte ich (malá) 10 Hz striedavé napätie na výstupe pyrodetector, úmerný intenzite na detektor, to je všetko. By sa postprocessed dostať maximum presné meranie intenzity, ale stále jednu hodnotu, čo predstavuje celkovú optického výkonu na detektor, a to bez akejkoľvek spektrálne údaje. Musíte optický spektrálny výber dostať spektrálne informácie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back