PT100 Výpočty pre meranie teploty

W

Wafeeq

Guest
Dobrý deň, chcem meranie povrchovej teploty batérie. Prosím, pomôžte mi teplotné čidlo, ktoré bude v poriadku pre tento účel. Mám možnosti LM35 a PT100. , Ktorý z nich je najlepší.

Najlepší v ktorej ide? Pt100 ponúka najvyššiu presnosť bez kalibrácie senzoru LM35 ponúka najväčšou pravdepodobnosťou dostatočnou presnosťou pre vašu aplikáciu. Najlepší z hľadiska najmenej úsilia závisí i na pripojenom obvode. Ak máte čo do činenia s pozitívnou teplotné stupne C len, obaja môžu byť prevádzkované s jedným ďalšie odpor. Spracovanie dát je jednoduché lineárne LM35 výkon ako Pt100, ktoré musí softvér linearizácie získať presné teploty.

Ja len chcem, aby merania 0 až 100 C maximálna teplota okolia. Použil som LM35 v minulosti, ale je to dávať problému, jeho hodnôt, štôlne z nej skutočné hodnoty. to začne dávať teplotu viac než aktuálne. Ja som nikdy použiť Pt100, budem potrebovať obvody pre toto. Dokážem čítať 2.5mV maximum z ADC. Ako urobiť z Pt100 výstupné napätie? potrebujem zosilňovač jednoduchých delič napätia?

Pt100 je možné použiť jednoduchý delič napätia, ale musíte počítať odpor deliče napätia v oblasti softvéru, znamená rozdelenie. Delič napätia obvodu je najvýhodnejšie, ak sa používa rovnaké napätie ako referenčné ADC (pomerový prevádzka). Pre lineárne odpor k meraniu napätia fungovať, musí byť riadený Pt100 zdroj prúdu. Prúd cez Pt100 musí byť obmedzený, aby sa zabránilo samozohrievanie senzoru. 1 - 5 ma je navyše spoločnou hodnotou. V závislosti na napätí vášho ADC môže byť zosilňovač vyžaduje maximálnu citlivosť. Driftovanie meranie LM35 naznačuje hardvérový problém, mali by ste za zlé, že snímač.

Použil som LM35 bez externých obvodov. a nie je potreba ďalších obvodov podľa datasheet LM35. Nižšie je uvedený obvod som pocit z LM35. Prosím, pomôžte prípadne ďalšie obvody potrebné pre najlepší výkon snímača .. Nižšie je uvedený snímok Proteus pre referencie.

Okruh je v poriadku. Mali by ste dodržiavať "oddelenie od kapacitná záťaž" bod v manuáli, ak používate dlhší káble. Aj 5 V napájanie by mal mať malý blokovací kondenzátor.

Jo som pridal 100nF kondenzátor na napájanie 5V. Hodnota LM35 väčšinou štôlní po roku práce. je hodnota 4 alebo 5 driftuje Celzia. Ak budeme nahradiť LM35 na rovnakom hardware je v poriadku začne znovu správne hodnoty.

Ak používate plastový obal LM35, môže to byť problém s vlhkosťou alebo dokonca pár kyseliny ktoré prenikli mimo hermetické balenia. Len plechovke balíček možno považovať za dlhodobo spoľahlivé v kon alebo agresívne atmosfére podmienok.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back