PSPICE nesprávne vypočíta Bias Point s HA-5104

1

1ps1

Guest
Máte potuchy, prečo PSPICE nepočíta správne skreslenie miesto v obvode s HA5104. Tiež tam je obrovský prúd na V +. Napríklad obvod pripojený.

Odporúčam používať úplne rovnaké obvody s iným operačný zosilňovač. Možno, že makro model má závažné chyby.

Presne rovnakú sircuitry bol simulovaný s LM124 a zaujatosť miesto bola vypočítaná správne, sú uvedené výsledky simulácie. Aj pôvodné obvody, s HA-5104, bol simulovaný s ICAP je INTusoft / 4 a zaujatosti bodu bola vypočítaná správne. Overil som si PSPICE modelu vs INTusoft a zdajú sa byť rovnaké.

Zaujímavé pozorovanie. Môže niekto iný skontrolovať HA-5104 model? [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 5 minútach: [/color] [/size] Mal som šťastie a našiel model HA-5104/Ha. To funguje správne pre PSpice 9.2.

Zdá sa, že konečne sa mi podarilo nájsť ten problém: keď som odstrániť východiskový stav (z IC =- 0.36478E-01) na kondenzátora C1 v modeli AMP OP PSPICE správne vypočíta bias bod. Ja som premýšľal, prečo INTUsoft ICAP / 4 správne spočíta bias bod s IC v cene a PSPICE nie? Zdá sa, že PSPICE nepovažuje kondenzátory naprázdno pri výpočte bias bod, ak je IC pre zadaný SPP - je to správne? Ďakujem mnohokrát.

Samozrejme, že aj PSpice počíta bias bod s ohľadom na počiatočné podmienky. Avšak pre analýzu TRAN máte možnosť preskočiť túto podmienku pre výpočet skreslenia bod alebo nie. Skúste to.

Čo tým myslíte, keď hovoríte, "vypočítava PSpice bias bod s ohľadom na niektoré počiatočné podmienky". Som si vedomý, o možnosti preskočiť bias bod výpočet pre analýzu TRAN. Musím robiť AC analýzu, pre ktoré sa skreslenia bodu ha sa vypočíta ako prvý. Veľmi vám ďakujem za vašu odpoveď.

Mám na mysli - PSpice sa stará o možnosti IC. Akékoľvek napätie na kondenzátore je považovaný za skreslenie pri výpočte bodu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back