Prosím pomôžte mi

J

JSP

Guest
Ahoj,
Chcem poslať DC (9-30V (at) 0.5A) a digitálnych dát pomocou zbernice z mikrokontroléru do board.The senzor na meranie vzdialenosti medzi týmito doskami je 500cm.It musí byť odolnejšie solution.Basically potrebujem dáta transfer v oboch bidirections. (tj čítanie stavová a kontrolné motor DC na senzore palube). Chcem dva použitie menej počtu lines.For ma okolo 100 kHz Rýchlosť je sufficient.Can, pomôžte mi niekto v tomto zariadení.
Vďaka vopred.

Myslím, že môžete použiť jeden drôt komunikácie.Môžete použiť Dallas čipov.Viem, že len málo o tejto komunikačný protokol, ale viem, môžete odosielať a prijímať dáta na jednom drôtu.Ale neviem, či je to rýchlosť je pre teba dosť.Nemám potuchy o jeho frekvenciu.Ale môžete urobiť niekoľko vyhľadávacích abot túto tému.

Môžete zvážiť štandardné RS-232 komunikácia - 2 vodiče - a ďalšie 2 vodiče pre napájanie - môžu "zdieľať" 1 napájací kábel (negatívne), ako spoločný základ ..

5 m vzdialenosť nie je problém ..

Ak môžete, skúste CAT-5 kábel ..

S pozdravom,
IanP

Vďaka za zaslanie odpovede.

Môžem použiť OOK modulácia pre dáta a kombinovať s DC v jednom line.Iam hľadáte cenovo výhodné riešenie.

Vďaka

Myslím si, že môžete používať dva drôty robiť.Jeden pre DC
vedenia, a ďalšie pre ground.And potom použiť FSK modem IC pre zasielanie alebo prijímanie dát.

Ahoj
Pre dátovú komunikáciu, RS-232 je 3-drôt rozhranie a je Full-duplex (odosielať a prijímať súčasne).
Ale RS-485 (alebo RS-422) je 2-drôt len.Okrem toho, RS-485 podporuje komunikáciu medzi viac ako 2 dosky (2 alebo viac), na rovnakom dátovú zbernicu.Avšak, RS-485 je half-duplex (vysielanie a príjem nie sú povolené v rovnakom čase).
Obaja RS232 a RS485 podpora prenosovej rýchlosti (rýchlosti), až 115.200 Kbit / sekundu.

Všetko, čo musíte urobiť, je kúpiť pohodlne riadiť MAX232 alebo MAX485 od Maxim.Tam je veľké množstvo kompatibilný ovládače na trhu od iných výrobcov.
Myslím, že by ste mali tiež zvážiť niekoľko štandardných protokolov pri písaní vašej softvérové ovládače, ako je Modbus, Fielbus, ...

Ide o
Ahmed Salah

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back