Programovanie v C + + - ovládanie porty / TRIS

E

elecTronX

Guest
Dobrý deň všetkým, som pomerne novým programovanie PIC a v súčasnej dobe C + + samozrejme. Rád by som použiť C + + pre programovanie PIC, skôr než základné. Avšak, ja neviem, ako ovládať porty ako PicBasic. Alebo ako ovládať TRIS. Ako by sa naraz o učení tohto základného úlohy? Existuje nejaký web alebo do nejakej knihy o postúpení, že niekto môže odkazovať pre ľahké čítanie a rýchle učenie? Mám záujem sa do toho ponoriť priamo a dostať čisté pochopenie toho, ako k fixácii C + + programovanie PIC MCU, takže môžete sa prihlásiť do zanechať nejaké rady, ktoré považujete za relevantné k danej téme. Ďakujem vám všetkým vopred za vaše vrelé prijatie a informačné spätnú väzbu na môj dotaz.

Stačí použiť C pre PIC. Použite HiTech alebo CCS kompilátor a MPLAB. C + + je naozaj určený pre veľké softvérové ​​programy, kde pamäte nie je veľký problém.

Ak zistíte, C + + viac známej na vás potom môžete nájsť užitočné naučiť sa objektovo orientované programovanie v C som pripojený knihu objektovo orientovaného programovania v C , ktorá obsahuje to info. Ohľadu Mikasa

Premýšľajte dvakrát, než sa pokúsite objektovo orientovaného programovania na UC! S objektovo orientované programovanie (a v podstate s každým malloc si v normálnom C), mali by ste venovať osobitnú starostlivosť o správu pamäti! Mohlo by sa zdať jednoduché použitie v prvej, ale hľadať chyby týkajúce sa prideľovania pamäte (memory leak, ...), ktoré sa bude v behu, môže byť veľmi ťažké na vstavaný systém! Stačí byť veľmi opatrní pri tvorbe objektov! Nemyslím si, že je to niečo, čo by ste mali začať, keď ste unexperience programátor. Antharax

Musím brať na všetky skvelé rady, ktoré chlapci boli dopredu, Ďakujeme všetkým moc! Dúfam, že ďalší členovia budú mať tiež prospech z tohto textu do budúcnosti. Hľadala som v knihách obchodoch ako predjedlo knihu konkrétne na fotky a C + + alebo C pre začiatočníkov - nejaké návrhy? Myslíte si, chlapci si spomenúť, čo ste čítal, keď ste začali. Budem používať všetky tieto informácie naraz, keď som rastú: stránky, ktorú ste zadali, a kniha, ktorý bol vyslaný tiež! Dajte mi vedieť, a ešte raz som vďačný za bohaté znalosti a veľmi vďačné. Vďaka!

Najlepší spôsob, ako naučiť, je to. Získajte projektu, sa ICD pre PIC a napísať program. Riešenie problémov, ktorým čelíte vás naučí viac než nejaká kniha o PIC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back