Problémy s Stacionárne Aktuálne Riešiteľ v EM Studio 2008

J

jpsmith123

Guest
Každý, kto tu má skúsenosti s týmto riešiteľom? Snažil som sa simulovať, čo som myslel, že je jednoduchý problém: jednoduchý elektrolytické bunky obsahujúce dve valcové grafitové tyče ponorená do valcovej kadičky s vodou. Hex nastavenie siete mi dal dve varovanie: 1) všetky oblasti PEC sú spojené so zdrojom definície. Tento problém je overdetermined a vedie k singulární matice vodivosti. 2) Nepresné J-pole obsahuje významné súčasné rozdiely. Prosím, riešiteľ zvýšenie presnosti. Napriek tomu sa žiadny materiál, PEC v simuláciu, a druhé varovanie sa objavila vždy, bez ohľadu na presnosť nastavenia riešiča. Prekvapivo sa však, riešiteľ tvrdila, až do konca "úspešne", a aktuálne hodnoty spojené s dvoch existujúcich portov (jeden na každej grafitové elektródy) sú v podstate rovnaké. Potom, pre účely porovnania, skúsil som oka Tet nastavenia. Opäť platí, prekvapivo, tam nebolo varovanie, ale aktuálne hodnoty boli samozrejme zle (hodnoty na príslušné porty boli nerovné faktorom takmer 4). Zaujímalo by ma, čo sa tu deje? Skoro sa mi pripomína jednoduché statické magnetické pole, problémy, ktoré EM Studio vyzerá, že je schopná riešiť.

Dobrý deň, zaujímavý problém. Nie že by som veľa skúseností s tým, ale ako ste sa snaží modelovať túto štruktúru a aké materiály ste použili?

Robím niekoľko experimentov s elektrolýzou a galvanické pokovovanie. Chcel som vidieť, čo pokovovanie aktuálne jednotnosť by bolo na niekoľko rôznych (non-optimálne) elektróda geometriou. Tiež som chcel byť schopní určiť, čo je vodivosť dané riešenie by bolo na základe meraní odporu som si v bunke známych geometrie. A tak som začal s jednoduchý prípad: dva valce (elektródy), ponorený v tretej vojne (elektrolyt). Pretože ma zaujíma pokovovanie diamant-ako-uhlíkové (DLC) vrstve, a elektrolyt má nízku vodivosť, myslím, že to je v poriadku používať PEC materiál pre dve elektródy a len priradiť potenciálom pre každého. A ja vodu ako elektrolyt. Ale podľa mojich skúseností CST je dlhodobý problém a tento problém sa objavil znova tu. Zakaždým, keď má symetrický problém, geometria, som nakoniec s asymetrickými výsledky poľa. V tomto prípade sa prúdová hustota na každej elektróde by mal byť rovnaký v rozumných medziach, ale to nie je, je to z 30% alebo tak, ako to vidím ja. Možno by si mohol skúsiť? Stačí použiť riešiteľ Efield s dvoma valcovými elektródami vo vákuu. Set jeden na 10V a jeden na -10 voltov a pozrite sa na výsledné Efield na 2D rovine kolmej na pozdĺžnej osi elektród. Ak vaše výsledky sú ako ja, uvidíte, že symetria polia sú ďaleko.

My veľmi jednoduchý model, cyl1: vákuové, r = 100mm, h = 150 mm EL1: Pec, r = 20mm, (x, y) = (50,0), h = 150 mm EL2: Pec, r = 20mm, (x, y) = (-50,0), h = 150 mm všetky hranice otvorená, V1 = 1, V2 =- 1 100,000 meshcells som urobiť jednoduchý Es riešiť. Až na niekoľko málo anomálií na povrchu valcov, statické napätie sprisahania a sprisahania energie elektrického poľa sa zdá celkom symetrický. Aj definovaná žiadna symetria lietadla. Na druhej strane však, keď sa snažím simulovať elektrické pole jednoducho PIN na lietadlo Pec, výsledné E-pole na špičke ihly je silne závislá na hustote siete (samozrejme). Možno je váš problém oka problém? [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 18 minútach: [/color] [/size] miernym preskupením vyššie uvedené problémy, som dva valce ako tuha (aj pridať malé PEC strop nad nimi) a nastavte telo ako voda predvolené soľ. Bežím J riešiteľom a prúdov a elektrického poľa sa zdá veľmi podobný mne.

Pôvodne, prúdová hustota sprisahania som bol veľmi blízko zubaté povrchov elektródy (miesto ma zaujíma), a pri použití kurzor odpočtu hodnoty, to bolo veľmi asymetrická a meniace sa postavenie v nereálne spôsobom. Potom, čo experimentoval s nastavením siete, bol som konečne mohol dostať viac rozumný výsledok (aj keď to mohlo byť ešte lepšie, IMO). Každopádne som sa svoj problém a prešiel na stacionárne aktuálne riešiteľ, zmenil okrajové podmienky pre "tangenciálny", a toto sprisahanie výsledky.
Poznámka zubaté okraje a niektoré asymetria pozemku v blízkosti elektród (to je to, čo som bol stále len o niečo horšie). BTW s použitím grafitových elektród s "Pripojenie" PEC Zdá sa, že zbaviť sa chybové hlásenie (vďaka za ten nápad), ale čo som sa zaujímal, ako sa ukázalo, že je trochu výhodnejšie mať riešiteľ ignorovať elektródy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back