Problémy pri znížení rýchlosti na motora pomocou PWM PIC 16F877

E

eltonsy

Guest
Ahoj všetkým, som strojný inžinier, ktorý je nový vstavaný systém sveta. Pracoval som na krmítko pre nejaký stroj. tak ako tak som pomocou PIC ako kontrolór (PIC 16F877) som použil modul PWM pre riadenie motora DC rýchlosť a smer pomocou H-Bridge IC To je môj prooblem ", keď niekedy som sa pripojiť k motoru H-Bridge funguje dokonalý plnú rýchlosť, ale vždy, keď sa snažím znížiť rýchlosť pomocou PWM PIC motor produkuje vysoký hluk a neotáčajú. Prosím, pomôžte mi s týmto problémom som sa zasekol. Vďaka

Ja používam H most IC a pošlem na neho riadiaci signál z mikrokontroléru pre PWM. Problém je, keď je, keď som to motor produkuje hluk a nie pohnúť?

Dobrý deň, eltonsy Niektoré otázky sú v poriadku .... Keď beží na plné obrátky ste ešte pulzujúce vaše H most? Alebo zapnúť len dva tranzistory v mostíku a na plný napätia na motor? Môžeš spätnom chode (pri plnej rýchlosti aspoň) v Bridge? Aký je váš spínacia frekvencia? V závislosti na veľkosti motora, niečo nižší, než - povedzme - 2 kHz je príliš nízka. S pozdravom

Vďaka za rýchlu reakciu mám na mysli, keď som sa potom na 2 tranzistory a na plný napätia, povedal som to potvrdiť, nie je problém s H-Bridge. Keď spustím pulzujúce h mosta štart motora hluk a zastaví. Môj frekvencia je 2,5 KH môj motor 30V, 2 prosím, pomôžte mi s to spôsobiť, som uviazol v tú dlhú dobu vďaka

eltonsy, myslím, že by ste mali nastaviť vyššiu spínacej frekvencie. PWM funguje iba v prípade motora indukčnosť a Frekvenčný rozsah pôsobiť ako integrátor. Váš motor je malý, tak asi 10 kHz môže byť minimálna frekvencia spínania. BTW, váš motor je pískanie na 2,5 kHz? Ak sa nemáte predstavu, porovnať zvuk s audio signálom z generátora. Ak je whisting je nižšia frekv. mali by ste skontrolovať PWM generácie. Dúfam, že to pomôže S pozdravom

Nízke frekvencie je jedným z možných problémov, máte priestor, bude dobre, keď vidíte, čo sa presne stalo. Pretože keď začnete motor bez záťaže si myslím, že sa musí otáčať, aj cez nízku frekvenciu. Ak máte priestor, pozrite sa amplitúda motorom, ak nemáte strmé čelo môže byť problém je v bridge H. Pri spustení PWM v prípade, že most zvýšenie teploty veľmi rýchlo to môže byť účinok sklonu predných. A ..... Máte-diódy paralelne k mostu tranzistorov?

Ahoj, som zistil, že rovnako vysoko posadený hluk od motora RC modelu. Snažil som sa ísť s PWM cca 3kHz. Niektoré veci som vyšetroval bol nasledujúci, 1) je frekvencia PWM ak frekvencia bola na nízkej skutočný priemerný DC napätie / prúd by boli nedostatočné pre vytvorenie moment potrebný na prekonanie rotoru zotrvačnosti 2) i niektoré ďalšie členské povedal frekvencia musí byť vybral tak, aby motora náhradným obvodu (odpor / induktor), funguje ako integrátor kombinácia vyššie uvedených vyriešil whineing problémy som mal, keď som vyhodil pár v H-Bridge IC na motore prechody, ktoré vyplývajú z rýchle zmeny smeru. len moje 2 centy, na zdravie Slayer

Mám podobný problém s malým jednosmerným motorom (pod 5 W) a jedným z riešení je skúsiť s oveľa nižšou frekvenciou 200Hz ~. To funguje dobre pre mňa. Aj thinhk problémom je vysoká indukčnosť.

Áno, vysoká indukčnosť je iný problém, z tohto dôvodu pri použití PWM regulácia prúdu v krokových motorov dodávky dávať veľa vysokého napätia, na príklad v mojej 2 design koordinovať stroj sa používa 5 V krokové motory, ale keď začnem v PWM sa používa 30 V napájanie. To je zárukou, strmé čelo, PWM mám použiť na upevnenie prúd menovitý.

Potrebujem pic 16F877 projektu. Ak sa akýkoľvek subjekt vôbec, potom napíšte mi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back