Problém v Simulink s vzorkovanie

N

naalald

Guest
Ahoj, chcem simulovať DS modulátora v Simulink. Keď použijem, vstupná frekvencia vzorkovania = 85/8192 = 1, ako hodnoty v paneli nástrojov Schreier, je všetko v poriadku. Ale keď som sa použiť, vstupná frekvencia = 85 čas = vzorky 1 / 8192 modulátor nefunguje. Myslím, že problém je niečo spoločné s Simulink a bloky, ktoré môžu ignorovať alebo okolo čísel, keď sú tak malé. Som vzorka čas na jeden blok a ostatné bloky som -1 pre zdedil. Nejaké návrhy?

Ahoj naalald, som simulovať modulátor SD sa vzorkovacia čas 1 / 900000 a 49.8hz vstupné frekvencie, a funguje to dobre. ste hovoril, že modulátor nefunguje, čo je to?

Vďaka jiangxb, mohol by ste prosím vysvetliť, ako nastaviť ukážka čas v rôznych blokov Simulink a ďalšie nastavenia pre nich v prípade, že je niečo dôležité, že som sa neberú do úvahy ? Napríklad zaokrúhlenie alebo typ dát nastavenie.

Ahoj naalald, som odbere 1 / 900000 v jednom bloku, a -1 pre ostatné. (Ak používate vlastné definovaný blok by mal byť čas vzorkovania byť nastavený na 1 / 900000), zaokrúhľovanie a dátový typ je implicitná. Ak ste modelovať šírku pásma integrátora, skontrolovať a zabezpečiť, že to je niekoľkokrát väčšia ako vzorkovacia frekvencia.

Ahoj jiangxb, vďaka za odpoveď, nemám modelovať šírku pásma integrátor (som používal Diskrétne integrátor blok), ale problém je, že je vzorka čas. Ja som nastaviť vstupné (sínusový) vzorka čas, napríklad 1 / 8192 a ostatné bloky -1, s výnimkou prvého integrátora, že dôjde k chybe, keď som to -1 to hovorí, že je vzorka čas by mal byť diskrétne celé som to 1 / 8192, ale to nefunguje. Ja neviem prečo!

nastavenie odberu všetkých integrátora 1 / 8192 a skúste to znova. Vaša integrátor je meškanie alebo meškanie zadarmo? mali by ste zabezpečiť, že je tam jeden oneskorenie minimálne v okolí slučky.

pár vecí: v prvý príspevok, dve nastavenia sú veľmi odlišné, ale zdá sa, že naznačujú, že sú rovnaké (f je v rad / s v Simulink) f = 85 a T = 1 / 8192 dáva ~ 13 Hz sine s ~ 1300 vzoriek za obdobie 85/8192 a f = Ts = 1 dáva sínus 0,0017 Hz a ~ 600 vzoriek za obdobie, ktoré je ten, ktorý chcete? Pripojenie sine Výstup na diskrétny integrátor s vzorkovanie -1 dáva mi žiadne problémy. Môžete izolovať práve tieto dva vo vašom systéme a vyskúšať? -B

Ahoj bulx dobre, tieto dve nastavenia sú relatívne rovnaké s ~ 600 vzoriek za obdobie.

Veľmi vám ďakujem za vaše odpovede, jiangxb, testoval som nastavenie všetkých blokov vzorky čas 1 / 8192, ale nefungovalo to. Integrátorov sú oneskorené, ako na obrázku. bulx, sú rovnaké pri odbere vzoriek. Nemôžem izolácie.

Ahoj naalald, obmedzovať stav v modulátora je G1 = 0,5 (G1 je zisk prvej integrátor) a G2 je ľubovoľný, inak prevádzku modulátora bude fungovať normálne.

Vysoká jiangxb, vďaka, v skutočnosti sa tieto zisky modulátor pracuje v odbere = 1, ale to nefunguje v odbere = 1 / 8192 Problém je, že pri odbere vzoriek čas = 1 / 8192 výstup prvého integrátora je veľmi malý (~ 1e-3), a to spôsobí, že modulátor k poruche, zatiaľ čo v čase odberu = 1 výstup prvého integrátora je okolo 1.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back