Problém v RS 232 Prepojenie s AT89C51

S

sajidraheem

Guest
Ja používam AT89C51 pre sériovú komunikáciu, cez ktorý chcem mať GSM na priemyselnú kontrolu. Snažím sa cez rozhranie RS-232 MAX 232. Schéma zapojenia je pripojený .. Program skúšok kód vyhorel v mikrokontroléru je: MOV SCON, # 50h, 8 bit, 1 stop, REN povolené MOV TMOD, # 20h; Timer1, režim 2 (auto-reload) MOV TH1, # -3; 9600 buad rýchlosť sejbu TR1, času spustenia 1 znovu: MOV SBUF, # 'A', list má byť odovzdaná TU: JNB TI, tu, počkajte na posledný kúsok CLR TI, TI jasné, na ďalší znak SJMP opäť ďalej posielať Tento kód by mal odovzdať k sériovému portu stále .. ale ja nie som žiadny výstup dostať na Hyper Terminal, keď som sa pripojiť k PC obvodu. Neviem, v čom je problém. Môže mi niekto pomoct v tomto smere?

sa u skontrolovať rýchlosť nastavenia Hyper Terminal:? |

Možno budete musieť nastaviť sériový port init: sejbu ES pred sejbu TR1 Ryan

Skúste tento kód:
Code:
 Ser_Setup: MOV pcon, # 80H MOV SCON, # 52H MOV TMOD, # 20h mov TH1, # 0FAh sejbu TR1 znovu: MOV SBUF, # 'A', list má byť odovzdaná TU: JNB TI , tu, počkajte na posledný kúsok CLR TI, TI jasné, na ďalší znak SJMP opäť ďalej posielať END
, a uistite sa, že TX je pripojený k PC Rx a Rx si je pripojený k Tx PC .. Tiež by sa HyperTerminal toku nastavení je nastavený na NONE .. S pozdravom, IanP

Ahoj Myslím, že je potrebné vyskúšať kábla podľa Vášho schémy kábel by mal byť rovný (2 až 2 a 3 až 3) pripojenie nie je prejsť.

Overil som TX a RX kolíky, všetko je v poriadku. Buad rýchlosť nastavenie je rovnaké ako u 9600 regulátora. a kábel sa nekrižuje. Flow Control je nastavená na hodnotu none. Sa pokúsili daný kód taky, ale nefunguje ani. Úspešne som otestoval kód v okne pinnacle je UART, že vysiela nepretržite. Pomocou zopnutie vysielacej a prijímacej kolíky DB-9, Overil som odpoveď na HyperTerminal. to funguje dobre. Ale okruh dáva odpadky hodnoty niekedy. Nevysiela .. Môže niekto pomôcť v tomto smere? Vďaka

hiiiiiiiiiiii .... Myslím, že problém je na ceste u concieve a zadržať veci v živote .......... Drahý brat len modliť za zlepšenie celého ľudstva especiaiy si tohto skromného brata .......... 1 vec, ale jej poradiť ... poraďte si pán Raja Umair ... on je naozaj dobrý v tomto ........ i Swear: | u. ... Varna beta Teri lagi tou hlavnou je projekt ............... ta ta

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back