Problém s výsledkami vo zvukotesné komore

B

bbvv

Guest
Dobrý deň, mám problém pri svojej práci s zvukotesné komore, na niektoré frekvencie sú výsledkom skončiť dobre a na ostatné frekvencie výsledok horší (inak ako na otvorenom priestore test). Komora by mal fungovať od 0.8GHz do 18GHz. , Ale na 2,4, 5,5 výsledky nie sú rozumné. Komora je 10x5x5 metrov Má niekto návrh? vďaka

Vážení bbvv môžete nahrať JPG tohto frekv. Môžem dať nejakú predstavu. Ak je hlučné máte problém s generátorom skúste frekv. krok 0,01 GHz u vyššie frekv. 5 ≈ 2.4x2 prvej a druhej harmonickej Ak to nie je hladký Možno, že jej odraz odniekiaľ z komory alebo problém v Tx. Anténa ste skontrolovať ďalšie antény v týchto frekvenciách? pl

Vážení plazmy Myslím, že problém je odraz od stien, ale im nie istý, existuje nejaký spôsob, ako zistiť, že? (A nie kontrola VSWR). Pretože sa vyskytnú problémy, keď som testovacej oblasti (60,90,120), Omni a malý s nízkym ziskom antény (jedna náplasť). V oblasti Omni vzory nie sú správne porovnávať s poľné skúšky a výsledku simulácie. Na malú anténu, mám veľa hluku a nejaké vlnenie o 1 dB na vrchole. Myslíte si, že dôvodom môže byť: 1. Tx právomoc by mala byť vysoká alebo nízka? (Od -10 do 10 dBm) 2. AK frekvencia by mala byť 10-3000? 3. Možno by som mal úzke stredu komory v stredu, kedy odraz je max? Ďakujem vopred bbvv

80 percent z radu problémov, sú konektory. Zvyšných 20% problémov sú aj konektory. Začnite tu. Nehovorte, pokiaľ ide o kompaktný rozsah alebo vzdialeného poľa rozsahu. Pokiaľ ide o kompaktný rad budete musieť prehodnotiť zameranie vyrovnanie. Ako rýchly odhad, ak Absorbér je na poradie dvoch nôh tučný všetko by malo byť v poriadku na L a S pásme. Uistite sa, že upnutie sa nevytvára žiadny problém.

Dobrý deň Čítal som, že kdekoľvek napájacieho kábla vplyv na radiačnú vzor, tak u musieť použiť materiály (ferity in francúzskej neviem, že v anglickej sorry), ktoré izolujú, aby nedošlo k jeho vplyvu na UR prácu nájdete: C. ICHELN , J. OLLIKAINEN, P. VAINIKAINEN redukovať vplyv prívodných káblov na malú anténu Listy meranie Electronics, roč. 35, č 15, s. 1212-1214, júl 1999 C. ICHELN, P. VAINIKAINEN dvojfrekvenčné Balun k zníženiu vplyvu prívodných káblov RF v malých anténnych Listy meranie Electronics, roč. 36, č 21, s. 1760-1761, október 2000 C. ICHELN, J. KROGERUS, P. VAINIKAINEN použitie Balun udusí v malých anténnych meraní IEEE transakcie žiarenia na inštrumentáciu a meranie, roč. 53, č 2, s. 498-506, apríl 2004

1. Tx právomoc by mala byť vysoká alebo nízka? (Od -10 do 10 dBm)

Čím viac energie dáte, vám čistejšie vzor Ak používate sieťový analyzátor môžete vidieť reakciu na displeji úroveň a zistiť, či je čistý a hlučné. pl

[Quote = plazmové] viac energie dáte, vám čistejšie vzor Pri použití sieťového analyzátora je vidieť na displeji úroveň odpoveď, či je čisté a hlučné. pl [/quote] Ale viac energie dáte, vám vyšší odrazy. Komora má-80dBm izoláciu, preto viac sily dáte odraz od stien vyššia. Ak chcete získať čistenie vzory IF frekvencia by mala byť čo najnižšia, ale nižšia, ak získa už svoj trvať dokončenie jedného vzoru. Aká je najlepšia konfiguráciu si správny výsledok? (Výkon / IF)

Môžete skúsiť pohybom zdroja a testovacie antény bližšie k sebe. Vzhľadom k tomu, že to znie, ako by ste sa testovanie s nízkym ziskom antény budete môcť priblížiť, bez toho, aby Near Field problémov a získať viac priamym signálom a menej rozptýlené relatívnej signál. , Ktoré môžu zlepšiť výsledok testu.

mali by ste použiť LNA zosilňuje prijatý na úrovni vo vašom prijímači. Minulý mesiac som skúšku L1 GPS anténa v našej komore univerzite, keď sme sa použiť LNA výsledky našej mesurement sú kvalifikovaní toľko!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back