Problém s RTC 1037 - funguje asi pol hodiny, po tom, že nebude fungovať

S

sreepss

Guest
Hai všetkých. Im v projekte, ktorý používa RTC DS1307 spolu s PIC18F4550. Problém bol, RTC dobre funguje asi pol hodiny. a potom bude čas pozastavené .. RTC bola napojená na 5V a záložnej batérie bola poskytnutá. Eprom bol tiež pripojený na rovnakú zbernicu I2C. whts zle s mojím okruhu??

Hai všetkých. Im v projekte, ktorý používa RTC DS1037 spolu s PIC18F4550. Problém bol, RTC dobre funguje asi pol hodiny. a potom bude čas pozastavené .. RTC bola napojená na 5V a záložnej batérie bola poskytnutá. Eprom bol tiež pripojený na rovnakú zbernicu I2C. whts zle s mojím okruhu??
Normálne sa to stane, keď dva mikro snaží komunikovať dva I2C slave v rovnakej dobe, pre komunikáciu s I2C slave, musí byť pravidlá nasledovať, I2C štart, I2C adresa ako práca po že I2C stôp. Ak na nejakého dôvodu PIC mikro už bolo I2C komunikáciu s jedným otrokom a a pokúsiť sa vytvoriť s iným otrokom bez zastavenia komunikácie s prvým spôsobí chybu. Musíte skontrolovať svoj program starostlivo, alebo urobiť jeden krok, zakázať komunikáciu s EEPROM a potom skontrolovať váš program s jednoduchým RTC. Ak váš RTC práce a po vypnutí I2C EEPROM, než je potrebné skontrolovať váš program a potrebujú riešenie problémov. Myslím, že by ste mohli dostať vymazané

... Som v projekte, ktorý používa RTC DS1037 ...
Len pre zabezpečenie ďalšieho sledovateľnosť tohto príspevku. Ste mali na mysli DS1307 miesto DS1037. + + +

Len zabezpečiť ďalšie nadväznosť tohto príspevku. Ste mali na mysli DS1307 miesto DS1037. + + +
:-D DS1037 znamená, DS1307, ako už bolo uvedené na obrázku

... DS1037 znamená, DS1307, ako už bolo spomenuté na obrázok
som si toho nevšimol. Ale informácie na snímke nie je vidieť otázok kľúčových slov pre vyhľadávanie. : Wink:
... EPROM bol tiež pripojený do rovnakej zbernici I2C. whts zle s mojím okruhu??
už som stál na podobný problém. Keď sme sa pripojiť I2C zariadenia na rovnakej zbernici s rôznou veľkosťou pre adresy, komunikácia zmení unpredictible. Prístroj EEPROM má 16bit adresu, zatiaľ čo RTC má 8bit adresu. + + +

[Quote = andre_teprom, 1006081] už som stál na podobný problém. Keď sme sa pripojiť I2C zariadenia na rovnakej zbernici s rôznou veľkosťou pre adresy, komunikácia zmení unpredictible. Prístroj EEPROM má 16bit adresu, zatiaľ čo RTC má 8bit adresu. [/QUOTE] Ich žiadny takýto problém s 16bit alebo 8 bit, 24C01 24C16 sa má 8 bitov adresy a 24C32 a 24C64 má 16 bitov adresy. Urobil som rovnaký projekt a že čelia rovnakému problému, ale to mi informácie, že tento problém nastať pri mikro komunikuje pomocou jedného zariadenia, a tiež sa snaží komunikovať s druhou bez zastavenia prvé zariadenie. Riešenie tohto problému je použiť funkciu alebo niečo, ktorý úlohou je kontrolovať I2C zbernicu, chradne je ich komunikácia už alebo nie, ak nie sú ich komunikáciu, ako to môže dovoliť začať I2C komunikáciu. Veľmi jednoduchý spôsob, ako získať tento kód je použiť char byte, keď I2C začiatok funkciu nazvanú napísať nejakú hodnotu v char byte, keď I2C funkcia zastavenia s názvom resetom char byte. Teraz, ak si ešte skontrolujte, či tento char byte, pokiaľ to nie je nula, než sa nespustí I2C štart funkciu, ak je nulová môžete začať I2C funkciu. dúfam, že vám môže pomôcť

1) Uistite sa, že v prípade LED je prijatá na výstupný pin SQR. 2) Má LED blikať, keď hovoríte, hodiny prerušené? 3) Skúste odstrániť EEPROM na I2C (v zákonníka) a zistiť, či problém pretrváva?

Nie je tam žiadny taký problém s 16bit alebo 8 bitov ... som urobil rovnaký projekt a že čelia rovnakému problému, ale to mi informácie, že tento problém nastať pri mikro komunikuje pomocou jedného zariadenia, a tiež vyskúšať komunikovať s druhou bez zastavenia prvé zariadenie. Riešenie tohto problému je použiť funkciu alebo niečo, ktorý úlohou je kontrolovať I2C zbernicu, chradne je ich komunikácia už alebo nie, ak nie sú ich komunikáciu, ako to môže dovoliť začať I2C komunikáciu ...
Ja nikdy si uvedomil, že obmedzenia môžu byť obísť. Vďaka za povšimnutie týždeň + + +

[Quote = andre_teprom, 1006744] Nikdy som si uvedomil, že obmedzenie by mohlo byť obísť. Vďaka za povšimnutie týždeň + + + [/QUOTE] Ste vítaní :cool:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back