Problém s porty P1 pri inicializácii 8051

2

2000

Guest
Ahoj priatelia, mám problémy s inicializáciou 8051. Je to P1 porty sú hnacie 4 relé pomocou ULN2003 vodiča, problém je, keď som sa moc na CKT sú všetky relé zapína a vypína. Snažil som sa použiť k obráteniu 7414 P1 všetky porty, ale nefungovalo to. Ako to vyriešiť? ide, 2000

Ahoj, myslím, že sa stane, že sa mistakes.i prácu, ako je toto, funguje to dobre. Myslím, že: 1: Nepoužívajte žiadne pull up rezistor, 2: Váš relé je potrebné pripojiť v kolektore uln2003, 3: Použitie vytiahnuť rezistor v P1, 4: Ak je všetko vyššie uvedené nemôže pracovať, aby pomocou PIN k enouble uln2003, ako 74hc244 alebo 74hc245 vodiča, použiť iný IO k riadeniu 74hc245 umožňujú pin, nezabudnite vytiahnuť rezistor. To môže slove váš problém.

Do roku 2000: Niekedy môžete skúsiť ATMEL a Philips jedno ... Nepoužívajte Winbond jedno .. Stretli sme sa veľa problému s Winbond. Jeho prístav je ľahko rozbitý a výstupné závada pri zapnutí.

Myslím, že používate aktívne vysoká zopnutie relé, konštrukčné zmeny THW tak, že relé je aktívny nízka.

Väčšina Micros porty idú vysoké (čítanie), pri zapnutí pred embedded s / w prevezme. Najlepší spôsob je použiť invertor pre vstupy do ULNxxx a používať aktívny dolnej o / ps. Ďalším spôsobom je použitie iného voľného portu a prepínať PIN PNP tranzistor / relay? , Ktorý sa vzťahuje spoločný výkon všetkých ostatných relé, ak je okruh sa stabilizoval. Ešte jeden spôsobov je použitie RC časovo relé na PSU robiť to isté. Dúfam, že to dá nejaké nápady. Mikrofón

Dobrý deň, priatelia, snažil som sa obráťte všetkými kontrolnými piny uln2003 a obráťte softvér, a to predsa nefunguje. sú pinov blázon na reset? 2000

Niekedy rokmi som mal problém zapnutí Temic 8051. Ak je power-up-vzostup-čas bol príliš pomalý (o niektorých 10ms) porty nešiel do vysokej štátnej, tiež nie, keď reseted! Ale procesora a je to porty boli spustené 8o. Takže skontrolovať power-up-time a porovnať ho špecifikácie. Mik

Som UL časť schémy pre vás priateľmi pozrieť a skúsiť, aby mi pomohol. ide o

Ak ste absolútne nutné použiť vysoko aktívny výstupov, môžete využiť možno SIL odpor balenie a ťahom na zem, by som odporučil 3K3-10K ako východiskový bod. To by malo byť dostatočne strhnúť slabé pullup rezistory na väčšinu portov. To samozrejme bude okruh trochu moc hlad, ale mal by pracovať na mikrofóny, ktoré možno omáčkou MŽP než pár mA. Mal by byť OK Pics, ale možno problém, ako je 8051s s nízkou schopnosťou riadiť. Každopádne to nie je naozaj dobrý dizajn praxe, oveľa lepšie použiť hex invertory apod neviem, prečo je tak ťažké nájsť Darlington vodiči s invertormi postavená v roku, niečo ako snažiť sa nájsť spoločnú anódou diódy: lol

Môže to znieť hlúpo, ale ako je to jednoduché RC obvod na pinu enbale vodiča. Pripojte P1 vodiči 74hc245 (alebo) a riadiť relé tu. Keď je systém napájaný z okruhu RC bude mať vodič zdravotným postihnutím po inicializácii systému potom umožní vodičovi. Pre reset po zapnutí bol na chvíľu len reset RC obvod v rovnakom čase.

Ako názov. Uistite sa, že správne zapnutie reset CKT je používaný.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back