Problém s poklesom zisku v zloženom cascode operačný zosilňovač

L

lhlbluesky

Guest
RO = 1 / (lambda * id), lambda ~ 1 / L, takže väčšiu veľkosť L, tým väčší zisk, ale keď som simulovať OZ (foded cascode), zistil som, že keď urobím veľkosti tranzistorov (nižšie maximálne dva pre vstup NMOS) na dvojnásobok pôvodnej hodnoty, zisk sa zníži, nie zvýši len málo, zmätený, čo je príčinou? pls vysvetlí mi.

Zisk klesá! Jemné .. Znamená to, že GM klesá .. Skontrolujte, či je hodnota, ako u GM predĺženie dĺžky a potom, čo u predĺženie dĺžky! Skontrolujte tiež, či je váš odpor má zvýšiť alebo znížiť (to Wil zvýšiť len vtedy, ak u použil rovnaký prúd .. Mám na mysli rovnaký prúd u použitá pred zvýšením dĺžky .. V tom prípade ste iste ro sa musí zvýšiť, a GM musia byť rovnaké ( Ak sa u havent zmenili overdrive a používa rovnaký prúd ..)) V tejto situácii si určite získajú, musí rásť! Dúfam, že to pomáha!

musíte byť opatrní - Uistite sa, že tranzistory, ktoré potrebujú mať veľké ro a ktoré z nich veľké GM. Ak zvýšite L, vy zvýšiť výstupný odpor, ale vaše GM klesá. Aby sa zabránilo, že je potrebné zvýšiť W úmerne. V prípade GM nie je kritická, môžete nechať "staré" W, ale k zvýšeniu VGS, aby boli rovnaké Ibias.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back