Problém s blikajúcou LED v obvode 89C51

R

ronydc

Guest
Vážení priatelia, som urobil jednoduchý projekt s 89C51 a som v maléru. Projekt -> 8 relé, 8 prepínačov. keď je stlačené jedno wsitch, jedno relé na becoms a všetky ostatné preč. tak jednoduché. ale problém je -> na začiatku, keď som za prvé pri dodaní, (+5 V z regulovaného zdroja), všetky LED dióda raz blikne a zhasne. Po že program pracuje jemne. Môj problém je, ako odstrániť tento blikaním všetkých LED diód na začiatku ..? Je to zdroj problém ..? alebo je potrebné niečo dont sa na reset pin MCU ..? (táto tímom som poskytovanie "Power on reset" na pin 9). aké zmeny alebo dodatky musím urobiť, aby akéhokoľvek mikrokontroléru CKT sa vyhnúť tomuto problému začína .... prosím poradiť .. priatelia. -Rony.

Re-design vášho obvodu (a software) takým spôsobom, že relé (alebo LED) sa aktivuje pri 8051 PIN ide nízka .. Keď (a to vždy deje), pri zapnutí na kolíky ísť vysoko, nemusíte robiť nič, pretože to ich hodnotu reset (# FFh pre všetky porty), a pre vás je to len aktívny fáze .. S pozdravom, IanP

Použitie nie je brána. Vždy som si to. S pozdravom Nandhu

Vďaka priatelia ... predstavu o použití brány alebo zmenou softvéru s počiatočnou vysokou a akciu tým, že minimum je naozaj dobrá. Vaše suggessions mi naozaj pomohlo. Ale je nejaké riešenie pre okruhy to sú už na PCB a nie je tam žiadny priestor pre zmeny hardvér alebo softvér ..? môže niečo urobiť s RESET ..? alebo napájania v tomto druhu prípadov ..? poraďte. vďaka.

Žiadnu šancu. Raz som sa stretol s týmto prob. Jediný spôsob, ako som zistil, je, aby sa malá rada. S pozdravom Nandhu

nie je brána je naozaj dobrý nápad, BT pre mňa je trochu prob na ur kód.

Nie, toto je predvolené správanie ATMEL 8051. Všetky čapy sú vysoké a spočiatku to vyžaduje značné množstvo času, aby šli nízke.

je to správanie, ktoré ATMEL nevýhodu považuje Atmel, dont viem, ako to môže riešiť?? Ale vo vašom prípade myslím, že by ste mali používať jednoduchý časovač pre všetky relé, ako sa aktivujú, aby časovač načasovanie Mili sekundu.

Ahoj, ako RU zapnutie relé, RU používať niektoré tranzistory riadiť pomocou relé, alebo ur ULN IC ovládač, ktorý je pár Darlington, ako horná hranica normy vodič IC je s otvoreným kolektorom a výstupy logike Raz, keď u dať nízkej úrovni na vstupe, takže by to mohlo vyriešiť ur problém reset, ako výstup kolíky sú na vysokej úrovni, pokiaľ ide o reset Shakeel

Ahoj použitie vysoká hodnota kryštálu OSC. ravichandran

Ahoj použitie vysoké hodnoty kryštálu OSC. ravichandran
Použitie vysoko kvalitné krištáľové OSC. zvyknutý riešiť problémov. S pozdravom Nandhu

Je to naozaj tak dôležité? Tak prečo nepoužívať aktívne dolnej obvod?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back