Problém PIC16F877 s LCD ...

M

meera83

Guest
: Cry: im žiadať použitie PIC16F877 na zobrazenie textu na LCD .. Mal som skúsiť s mnohých príkladov LCD, ale LCD na nič PICDEMO Zobraziť 2PLUS ..: cry:: cry:: cry: Ja naozaj, naozaj neviem, kde to moja chyba .. Mal som stráviť veľa času správne zdrojový kód, ale nakoniec ešte vymýšľať nič ..:?::?: som si istý, je to moje nastavenie kódu si s niečím, čo chýba ... Tohle je moje prvé použitie LCD ... stavu LCD je v poriadku pretože sa môže zobraziť demo PIC čipu ..

Skontrolujte, či máte nastavený u RS, RW, EN správne, skontrolujte, či niektorý z dátových liniek a riadenie linky sú stále krátke. Môžu to byť problém, dôjde v LCD. Ak je v poriadku, potom by mohol byť problém s kódom. Pozrite sa na to linky.

[Quote = aandavan] Skontrolujte, či máte nastavený u RS, RW, EN správne, skontrolujte, či niektorý z dátových liniek a riadenie linky sú stále krátke. Môžu to byť problém, dôjde v LCD. Ak je v poriadku, potom by mohol byť problém s kódom. Pozrite sa na to linky. [/Quote] pretože im nových použiť PIC ovládanie LCD, pomocou PICDEN 2PLUS demo, som si istý s nastavením kódu vo vzťahu k umiestneniu portu Pin ... zo schémy zapojenia, je ukázať, že DB3-DB6 pripojenie k RD0-RD3, RS, EN, RW pripojenie k RA1-RA3 .. Som si istý, ako definovať nastavenia PIN PIC pin LCD ....

Vaša definícia premenných je divný! Prečo si navrhnete cblock na 0x20 a 2 premenných na 0x20 a 0x21 ????? INIT_LCD doesn `t definovať východiskový stav RW Ale nie !!!!! delay5 nemá zmysel! Ahhh! 8bit / 4 bit interface kódy panuje chaos! coull prosím nahrať svoj obvod? Používate 8 bit rozhranie alebo 4 bit interface? No ... mali by ste zmeniť LCD_INIT inicializácii na 4 bit rozhraní ... Tiež CLEAR_LCD a prepisovať delay5 ... Myslím si, že by malo byť ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back