problém na freq. driftu LO v systéme bluetooth

S

sunjiao3

Guest
Ahoj, priatelia, som sa stretol s podivnou problém! V sytstem bluetooth, tolerancia frekv driftu fc pre paket s 1/3/5 časového slotu je 25KHz/40KHz/40KHz. A výsledok testu overí, že čím dlhšie paket s 3/5 časových úsekov by mal Higer frekv drfiter než ten, s iba 1 časovom úseku (625us). Ale prečo? Myslím, že dlhšie strávený čas, viac stabilné, že LO by byť, a tak LO frekvencia by mala byť stabilnejšia s menšími drift. By niekto z vás prosím Enlight ma v tejto otázke? Ďakujem vopred!! So srdečným pozdravom!

Hi, Čím viac času sloty máte, tým vyšší je priemerný výkon, ktorý odovzdá a potom, tým vyššia je vplyv teploty na svojich LO. Dúfam, že to pomôže.

Ahoj, RFCMOS, ďakujem vám za vašu odpoveď, ale ja som to pochopiť dobre. 1 čas slot equalls iba 625us, tak, a by možno teplota drfit byť tak zrejmé, zmeniť frekvenciu drift? A ako by som mohol overiť, že je to spôsobené tým, teploty? Mohli by ste mi prosím dať nejaké príklady alebo detaily? Ďakujem vopred!!

sunjiao3, som uveriť tomu, čo sa RFCMOS znamenať, že v priebehu času, teploty by mohli byť rôzne svoj LO frekvencie. Aj istí tejto teórie. Ak chcete overiť, spustite si test s riadenou teplotou prostredia (0C, 30C, 50C). Ďalšie možnosti je LO fázový šum, alebo tak niečo menila LO. Dlhší časový rámec poskytuje viac času pre hluk a modulácie sčítať. Za predpokladu, že nemáte fázového šumu skúšobnej zostavy, pozrite sa na vaše LO na spektrálnym analyzátora. Ako čistý je váš zdroj? Je vaša LO je napájaný z spínacím regulátorom?

Ahoj, ge, ďakujem vám za vašu odpoveď, teplotný koeficient je problém. V schematickom simuláciu, som zistil, že teplota drift iba 0,015 stupňa môže viesť k frekvenčnému driftu 15kHz. Ale, transceiver pracuje v plne duplexnom spôsobom v režime TDD. To je, či je v prijímači režimu alebo režimu vysielania, LO nezastavil pracovať. Tak som premýšľal, čo RFCMOS povedal, prečo paket viac času sloty sa skladá z, tým viac energie, ktorú spotrebuje? Pokiaľ ide o to, čo ste povedal, ge, dlhší časový rámec poskytuje viac času pre hluk a modulácie pridať až? Ako som uviedol vyššie, lo stále pracuje v príjmu / vysielania módu. To znamená, že doba trvania paketov počíta?

Je vaša zásobovania prúdom stabilný? Niekedy sa to stane, ak si nie ste poskytuje stabilnú zaujatosť.

Dobrý deň, na vašej doske, výkonový zosilňovač dodáva viac energie, keď máte 3 TS v porovnaní s 1 TS. Preto by mala byť teplota vyššia v tomto prípade, ktoré by mohli vyvolať drift svojho referenčného oscilátora. Na preukázanie tohto, môžete použiť externú referenčnú generátor. Dúfam, že som jasné a že by to mohlo pomôcť

sunjiao3, Hovoríte, že LO pracuje na plný úväzok ... Je vysielač vysiela na plný úväzok, alebo len počas timesloty? RFCMOS naznačuje, že časť RF je iba prenos počas časových intervalov, teda vzťah medzi timesloty a zosilňovače produkujú teplo na vykurovanie LO zdroj. Som nepochopil a bol zobrazujúci kumulatívne pridanie šumu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back