Pripojenie a programovanie PIC

A

AntmanLFE

Guest
Ahoj. To bolo len druhý deň som si myslel pre seba by som si rady hrajú s mikrokontrolérom a narazil na palubu aj sa dokopy pred niekoľkými rokmi. Bolo to kit a ja pravdepodobne prestal robiť niečo s tým, ako kód / spojenie bolo nad mojou hlavou v tej dobe. Unfortunetly i dont mať dokumentácii dodanej so súpravou. Problém som čelia v tejto fáze je programovanie čipu. Mal som z USB na sériový adaptér, ale nakoniec zistil na fóre, že je to k ničomu pre tento účel. Potom som chŕlili starú beštiu, ktorá mala sériový port na zadnej strane a pokúsil sa používať programátor, ako IC-Prog s programátorom JDM bezvýsledne, ale mám pocit, že som mohol byť idete v zlom smere a môže robiť to naozaj zle, tak som myslel, že by som písať na fóre tu. Mikročip je PIC16F877 I / S. Nie som si istý, či som potrebné samostatný programátor ako sériový port je pripojený k MAX232 čipu na palube. Nejaký nápad je alebo návrhy, ako by som mohol dostať túto prácu?

Ak chápem dobre váš problém, verím, môžete nájsť niektoré užitočné informácie v tomto [URL = "http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/30277d.pdf"] dokument [/URL] Pozrite sa na schému na strane 4-4, mohlo by to byť nejaká časť odpovede na váš problém.

Im nie istý, čo som pri pohľade na v tomto dokumente re LED ako i dont dostať do platného prúdu bodu. Myslím, že sa zhrnúť moju otázku v tejto fáze 1) Musím niečo viac, než sériový kábel naprogramovať to? (Myslím, že nie, ale len kontrolovať) 2) Je programovanie tohto nastavenia s JDM programátor správny prístup?

1) Musím niečo viac, než sériový kábel naprogramovať to? (Myslím, že nie, ale len kontrolovať) Myslím, že potrebuješ niečo viac, a to nielen pomocou sériového kábla. Pokiaľ to ide kolíky konektora RS232 na mikrokontroléru? Na kolíky UART alebo niekde inde? 2) Je programovanie tohto nastavenia sa JDM programátor správny prístup? Neviem odpoveď na túto otázku, pretože som nepoužil JDM programátor. Ako som pochopiť váš problém, budete chcieť mať ICSP (In Circuit Serial Programming). Ak chcete to, že musíte mať toto:. Obvod aplikácie musí byť navrhnutá tak, aby všetky programovacie signály musí byť pripojený priamo k PIC MCU - to je text od dokument, ktorý vám odporúčam. Ak váš sériový konektor je odkaz na príslušné piny mikrokontroléra, ako môžete programovať svoje mikrokontrolér s ňou. Ak si myslíte, že chápem váš problém dobre, skúste si prečítať text pod názvom Ako vykonať ICSP ™ Použitie PIC16F8X FLASH MCU . Je na stránke 2-21.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back