prihlásiť algoritmus pre realizáciu pevného bodu

K

kunal_l

Guest
Vážení, ja som v súčasnosti pracuje na implementácii protokolu na pevnom bode procesora. Nemôžem sa dostať na požadované presnosti pre pevný bod zavedenie v porovnaní s plávajúcou desatinnou čiarkou realizáciu. Rozšírenie log (1 + x) pomocou Taylorová rad spotrebováva veľa cyklov procesora. Ak máte algoritmus vhodný pre pevný bod zavedenie log funkcie. Ide Kunal

Jedna obyčajná technika má posunúť doľava počet kým zaplnili všetky bity. Počet smien je súčasťou vašej odpovede protokolu. Teraz si urobiť Taylor série alebo stolný vyhľadávanie na posunul číslo. To je oveľa jednoduchšie, pretože počet je teraz medzi 0,5 a 1,0.

Vážený pane, Ďakujeme za Vašu odpoveď. Má súčasná implementácia používa Taylor série pre calculcation z log. Avšak získať požadovanú presnosť, počet iterácií, sú tak vysoko, ako 80 rokov. Môžete mi odporučiť alternatívu? S pozdravom KL

Koľko presnosť budete potrebovať a koľko bitov vaše pevné miesto majú procesor? Potom sa možno niekto môže navrhnúť algoritmus.

Dobrý deň, ja používam 32-bit DSP od TI (C55x). Potrebujem presnosť až na šieste miesto po frakčnou bodu. Vďaka KL

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back