prevzorkovanie na veľmi dlhých signálov

H

hudla

Guest
Chcel by som sa opýtať na efektívne spôsoby, ako sa ľubovoľne resample veľmi dlhých signálov (napr. niekoľko miliónov vzoriek).Môj signál je stopa z osciloskopu (ktorý má pevnú odberu ferequencies, napr 100 MS / s, 1 GS / s, 2,5 GS / s), ktoré obsahujú údaje s ľubovoľným symbolom mieru.Musím použiť root-mikroorganizmy povolené kosínusu (RRC), filter na tento signál rcosflt (x, Fd, Fs).Problém je, že pomer Fs / Fd musí byť celé číslo, ktoré nie vždy platí pre ľubovoľný symbol mieru.Tak chcem prevzorkovat signál s cieľom získať Fs / Fd celé číslo.Snažil som sa použiť resample (x, p, q), Matlab function (Signal Process. Panelu nástrojov), ale väčšinou musím veľké p, q čísla na to.

Príklad: vzorkovania Fs = 100 MS / s, vzorkovacia frekvencia Fd = 5,676 MS / s, dĺžka signálu je 2 milióny vzoriek.Tak musím p = 100 000 a q = 5676 prevzorkovat tento signál.Tento pomer je možné vypočítať na priemernom počítači na 2 megasamples dlho signál kvôli pamäti.

Potom som myslel po častiach-ako prevzorkovania, tj aby povedzme 1000 vzoriek, resample je a zopakovať 2000 krát.To nefunguje dobre, pretože resample funkcie v Matlab predpokladá, že signál je nulový v dobe pred a po danej vzorky, tak je amplitúda chyba zavedená na začiatku a na konci převzorkování signálu (kvôli procesu filtrovanie) .Ďalší problém - prevzorkovanie signál je potom veľmi dlho, aby som bol presný ceil (length (x) * p / q) = cca.35 Msamples, ktoré je naozaj možné filtrovať s rcosflt funkcie v priemere PC.

Nejaké nápady, ako na to efektívne a bez zavedenia ďalších chýb amplitúda signálu?

Vďaka, Martin

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back