Prevod do PIC BASIC Stamp

J

johncsl82

Guest
Ahoj:) No pred pár rokmi som narazil na projekt, ktorý prevádza PIC mikročip do paralaxy BASIC Stamp. Je to stále PIC mikročip a jediné, čo zmeniť, že je to "pohľad", ktoré napodobňujú BASIC Stamp, ktoré umožňujú PIC mikročip na použité na BASIC Stamp použitie alebo účel. Problém je teraz môj starý dobrý PC je naformátovaný v dôsledku vírusovej: (Takže dúfam, že niekto narazil na rovnaký projekt alebo informácie a môžu sa po spojení alebo tutorial Ďakujem: ..)

Každý, kto má nejaké predstavy o tejto záležitosti? : D

Jednou z možností je použitie PicBasic alebo PicBasic Pre z www.melabs.com Je to podobné ako Basic Stamp a možno použiť takmer celú rodinu, vrátane USB 8bit. Jej stabilný a silný. Stiahnite si skúšobnú kópiu a skúsiť to.

Súhlasím s tým, BASIC Stamp je starý, pomalý a nákladný. Použite PICBASIC miesto. Alebo ešte lepšie montáž ...

Bol tento projekt reálny? Bolo to legálne? Som sa veľa BS v ruke a vždy smiať, keď vidím, aké to je vyrobený z:) moc ZÁKLADNÉ .. ha ha:) @ blueroomelectronics: Milujte svoje projekty muža! Ale prečo používať zostavu? Čo má urobiť, aby si C:)

No Známka je starec, používa 16C57 Scott Edwards sa klonovacia pečiatka, ale som si istý, že sa dostal do problémov, takže teraz je to preč. http://www.seetron.com/obs.htm PICAXE by byť väčšia zábava, klonovať, a inteligentný Cloner by nás 18Fxxxx ako základ. Naozaj inteligentný Cloner bude používať blesk nie EEPROM pre kód priestor. G_d by to public domain. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] [quote = vsmGuy] @ blueroomelectronics: Milujte svoje projekty muža! Ale prečo používať zostavu? Čo má urobiť, aby si C:) [/quote] som pomocou assembleri rokov, nie je to tak ťažké. Nikdy na kĺb C. sa mi páči vzhľad Swordfish pre PIC 18F, pekný.

[Quote = blueroomelectronics] som pomocou assembleri rokov, nie je to tak ťažké. Nikdy na kĺb C. sa mi páči vzhľad Swordfish pre PIC 18F, pekný. [/Quote] To je jeden z najlepších odpovedí na "ASM vs C" som sa dostal tak ďaleko! BTW - by ste naozaj zvážiť klonovanie pečiatky, vážne?

Nie pečiatku tak, používanie PICBASIC a Stomp sa pečiatka. Prečo sa niekto stále kupuje Základné Známky je nedostatok vedomostí o tom, čo existuje pre PIC, a skvelý marketingový rozpočet na paralaxy. Tie stránky plné reklám kryt na zadnej strane EPE nákladov $,$$$ a je hradená ... (Vysoké marže) Teraz OOPIC alebo DIOS zdá zaujímavejšie. PS som používal Parallax PIC assembler, miloval ju, a bolo ťažké weena ma to. Teraz som nikdy obzrieť.

Vážne verím, jazyky, aj keď sú univerzálne tie, budú mať vždy domény aplikácií. ZÁKLADNÉ môže byť vždy príjemné jazyk 10yr stará sa učiť - získať cit pre programovanie. Ale každý starší má dosť IQ naučiť lepšie jazyk. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] Ak je táto funkcia, ak ma pamäť neklame, Parallax PIC assembler používa 8051 ako syntax?

Áno, je to stále ešte existuje, pretože som niekoľko programov na Intel 8088 sa zdalo známe. Páčilo sa mi príkaz MOV najviac a slečna to tak.

Ach áno. Má pamäť nie je tak zlé, ako sa obávam, aby bol. Použil som BS na BoeBot a rýchlo BS'ed to. Stále nechápem, prečo niekto by si program v ASM a to aj za použitia CISCO sada na platforme RISC! Sa stále zdá ridicuous ku mne! Každý, kto vie, CISCO sada bude mať žiadny problém prechodu na sadu RISC!

I dont pochopiť logiku pre používanie pečiatky v porovnaní s predchádzajúcim PIC má obmedzený počet premenných, pamäte a najlepšie zo všetkých 50 $ tag pre verzie SX, a PIC len náklady okolo 5 $, s viac pamäte, viac premenných a viac rýchlosť ....

[Quote = abidr] I dont pochopiť logiku pre používanie pečiatky v porovnaní s predchádzajúcim PIC má obmedzený počet premenných, pamäte a najlepšie zo všetkých 50 $ tag pre verziu SX, a PIC len náklady okolo 5 $, s väčšou pamäťou viac premenných a vyššiu rýchlosť ....[/quote] Hovorí nováčikov. Parallax má dosť reklám a je veľmi ľahko programovať jednoduché projekty. iButton vecí je jednoduché, RS232 je ľahké, multi threading nie toľko.

Ďakujem za odpoveď .... Ak je niekto ďalšie informácie, prosím, pošlite to v tejto téme: D Vďaka

Praktickejšie a lacnejšie z dlhodobého hľadiska je použitie PICBASIC http://www.melabs.com/products/pbc.htm syntax je veľmi podobná BASIC Stamp, a je to aj oveľa rýchlejšie. Majú demo verziu svojho PRE prekladač, ktorý zvládne 40 riadkov kódu zadarmo na niekoľkých vybraných PICS.

a problém je môj priateľ mi staré robotické sadu, ktorá vyžadovala paralaxy BASIC Stamp mikrokontroléru. Pretože nemám BASIC Stamp, Aj keď stavebné jedno použitie týchto PIC mikrokontrolér, že som sa .... : D Vďaka

[Quote = johncsl82] No problém je môj priateľ mi staré robotické sadu, ktorá vyžadovala paralaxy BASIC Stamp mikrokontroléru. Pretože nemám BASIC Stamp, Aj keď stavebné jedno použitie týchto PIC mikrokontrolér, že som sa .... : D Vďaka [/quote] Ak potrebujete len jeden, je to lacnejšie ako kupovať to, aby PCB. alebo len rukou drôty 16F876A (alebo ešte lepšie 18F2525 alebo 16F886) na malé PCB s hlavičkou kolíkmi.

No len zapouzdřit niekto nasledoval toto vlákno, som našiel voľného SE vydania Swordfish základné a všetky PIC18F je úžasné combo. Oveľa lepšie ako BASIC Stamp.

Súhlasím s Billom (Blueroom). Swordfish BASIC Compiler je veľmi pôsobivý. Prial by som si, Microchip by zvažoval nadväzovať na to a previesť ju do svojho "B18" jazyk. Je to určite silný a dostatočne flexibilné, aby súťažiť so svojimi "C18" a Microchip sponzorovaný / podporované "B18" jazyk by určite pridá na dôveryhodnosti Basic ako životaschopný vývoj jazyka. ---- PS - je electro-tech prihlásený Site Down (26-Jan-08 @ 1030 EST)??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back