Preto používame 1:1, 2:1, 4:1 a 8:01 zariadenia pre BJT zodpovedajúce?

G

gksivas

Guest
1) Prečo používame tento typ vzoru (štvorcový SHAPE) pre zodpovedajúce BJT, ale nie pre CMOS? Aký je rozdiel medzi BJT a MOS zodpovedajúce? 2) môžeme použiť 24:1 pre BJT. ktorý je lepší 08:01 a 24:1? Prečo? 3) Ak sú dva prístroje 2:3, 2:04 a 3:04. Ako môžeme zápas je (mám na mysli, v ktorom vzor, ​​je jeden rozmer alebo dva rozmery). môžeme použiť figuríny na vyplnenie miesta? Príklad: môžeme použiť na 6:1 (M2: M1), ako je nižšia ako M2 M2 M2 M1 D D M2 M2 M2 Tu D znamená figuríny. Môžeme miesta obsadiť, aby sa nám štruktúra s figurínami? prosím, objasniť pochybnosti priateľov

1) Prečo používame tento typ vzoru (štvorcový SHAPE) pre zodpovedajúce BJT, ale nie pre CMOS? Aký je rozdiel medzi BJT a MOS zodpovedajúce? [Color = red] Re: Aby centor BJT matematiky. CMOS možno tiež použiť tento typ. Ale je to ťažké cesty. [/Color] 2) môžeme použiť 24:1 pre BJT. ktorý je lepší 08:01 a 24:1? Prečo? [Color = red] Re: 24:1 pre BJT môže byť použitý. Ale je lepšie použiť 08:01 pre lepšie zladenie. [/Color] 3) Ak sú dva prístroje 2:3, 2:04 a 3:04. Ako môžeme zápas je (mám na mysli, v ktorom vzor, ​​je jeden rozmer alebo dva rozmery). môžeme použiť figuríny na vyplnenie miesta? [Color = red] Re: Môžete použiť figuríny pre lepšiu zladenie. [/Color] Príklad: môžeme použiť na 6:1 (M2: M1), ako je nižšie

1) Zvyčajne sa môžete dostať MOS štruktúry, oveľa kompaktnejšie a ako priamy dôsledok, lepšie odpovedať. Inými slovami, je to jednoduchšie a menej časovo náročné vytváranie dosť dobrý, zodpovedajúci štruktúre MOS, ale BJTs bude vyžadovať viac miesta a niekedy, keď ťažšie získať aj zodpovedajúcu štruktúru, preto sa používa na tú sqare vzory pre nich. Mimochodom, to ešte neznamená, že námestí vzory nie sú použité pre MOS, ako ste spomenul, sú. 2) Súhlasím s predchádzajúcim príspevku, 08:01 je lepšia ako 24:1, opäť preto, že to bude oveľa kompaktnejšie. 3) Nápad by v tomto prípade bude distribuovať ako symetrické je to možné, aktívnych a potom pridať figurín vo zvyšku priestoru. Podľa môjho názoru je lepšie, aby to v dvoch radoch ...

Najlepšie je 8:1, pretože to môže byť usporiadané 3 riadky a 3 stĺpy. To je najlepšie zariadenie pre párovanie.

Z hľadiska symetrie, ako 8:01 a 24: 1 sú podobné 08:01 -> 3 riadkov a stĺpcov 24:1 3 -> 5 riadkov a 5 stĺpcov otázka by nemala byť, ktorá je lepšia. Tieto hodnoty sú obvykle daná dizajn. Ak máte možnosť voľby, potom 1-8 bude lepšie v podstate kvôli oveľa jednoduchšie smerovanie

Prečo 24:1 by mal mať lepší, než zodpovedajúce 8:1. To ma zmiasť. Myslím, že 24:3 lepšie zodpovedali než 8:1. Tento pomer je závislý designu. V bandgaps má zmysel zvyšovať podiel na zlepšení celkového rozšírenia. Ale prúdová hustota pomer zvyšuje rovnakým spôsobom, takže jazdné aktuálne pomery je vhodnejšie. Formulár proces údaje 0.35 SiGeBiCMOS som zistil, žiadne zvláštne sklon v 100U. Iba orientácia by mala byť rovnaká. V prípade, že okolité vplyvy kúzlo Tic-Tac-Pro usporiadanie je nedostatok, pretože v centre bunky je 4-stranný obklopený nwell, ďalšie 2 až 3-stranná.

Povedal by som, že diferencie medzi CMOS a zodpovedajúce BJT matchins závisí na dvoch veciach: Veľkosť tech: To určí, či je vaše najväčšie starosti sú prechody, hranice contitions (že BJT, alebo CMOS vidieť rovnaké sorroundings), alebo oboje. BJT je oveľa viac, než suceptible CMOS hluku prenesené kovové vedenie, preto ich chcete mať na pamäti pri frézovaní a umiestnenie terminálov v CMOS je iná, než BJT. Tiež CMOSs ​​sú oveľa menšie, takže je oveľa menej suceptable na prechody a na submikronových, oveľa viac suceptible pre okrajové podmienky a densitys. Takže ak vaša najväčšou obavou je, prechodov, veľké pole pomáha zápasu proti graidents. Ak je váš najväčší obavou je, okrajové podmienky, malé pole, je jednoduchšie zápas. Tiež použitý priestor je dôležitým záujmom .. BJT polia sú veľké a oblasti hung, a ak ste veľa z nich, môžu používať rovnaké oblasti ako zvyšok cmoses zaujatosti. To je veľa. Len moje 2 centy.

Smerovanie záležitosťou tiež napríklad v prípade súčasného zrkadlá alebo zdrojov prúdu. Spoločné ťažisko typ štruktúry majú tendenciu pomoc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back