Presunutie správy zobrazenia na LCD HD44780

M

member_tdh

Guest
Ahoj, ja som pracoval na LCD HD44780. Ak chcete zobraziť text alebo hodnota nie je žiadny problém, ale chcem sa zobrazí pohybujúce sa na tom správy. Ja tomu nerozumiem. Mohol by mi niekto pomoct, pls! Budem veľmi thanksful! (Fan jazyka C): D

[Quote = member_tdh] Ahoj, ja som pracoval na LCD HD44780. Ak chcete zobraziť text alebo hodnota nie je žiadny problém, ale chcem sa zobrazí pohybujúce sa na tom správy. Ja tomu nerozumiem. Mohol by mi niekto pomoct, pls! Budem veľmi thanksful! (Fan jazyka C): D [/quote] skontrolujte HT44780 datasheet.set "S / C" bit, keď wtire "kurzor alebo zobraziť shift" výučby a "I / D" v "Nastavenie režimu zadávania" inštrukcie, dostanete niečo! Dobrý šťastie!

pokúsite odoslať príkaz 0x18 alebo 0x1C na LCD: idea:

Aj keď vaša zobrazovacia plocha je 16 znakov 2 riadky, zobrazenie pamäte je oveľa väčšie než to. Vlastne pamäte je integrovaný do automatu. Takže ak dáte kopačky vo viac ako 16 znakov, skončí plnenie displej oblasti pamäte, ktoré nie sú viditeľné. Teraz pomocou kurzora na displeji + shift môžete mať rolovacie efekt s minimálnym úsilím a softvér priestor. S pozdravom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back